Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот

Генералният секретар на БОК с медал за заслуги към елитната гимназия

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот | StandartNews.com

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи "Деня на таланта и спорта", който бе част от тържествата по повод 50-ата годишнина на Професионалната гимназия "Генерал Владимир Заимов" в Сопот. Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА "В.Левски", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От ръководството на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е завършил именно тук средното си образование през 1981 г. Тържеството започна с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, която запали жертвеника, като символ на олимпизма и обяви началото на празника.

 

След това всички ученици и учители от ПГ "Ген. Вл.Заимов" присъстваха на срещата с Белчо Горанов на която той разказа за пътя, който е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и световната борба. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния юбилей. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния медал на гимназията, който се дава само за особени заслуги и на личности допринесли за издигането на авторитета на училището.

 

Учениците зададоха интересни въпроси на Горанов, на които той с радост отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дългогодишен треньор по класическа борба и треньор на Горанов, създал редица големи шампиони и медалисти от олимпийски игри и световни и европейски първенства.

По-късно се проведе и състезанието "Да танцуваме заедно". В него взеха участие 12 танцови отбора от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с голям интерес надпреварата, която бе оценявана лично жури с председател главен асистент Благовеста Калчева от катедра "Хореография" АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на състезанието се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай