Бекъм forever

Бекъм forever | StandartNews.com

Първо Сър Алекс Фъргюсън се пенсионира, сега и Дейвид Бекъм. Как ще оцелеем без тях? И как така двамата решават да се оттеглят по едно и също време. Сигурно е заради любовта във въздуха...

Първият факт, който трябва да се изтъкне, е, че Бекъм стана първият англичанин шампион на 4 държави - Англия ("Ман Юн"), Испания ("Реал" М), САЩ ("Ла Галакси") и Франция (ПСЖ).

Може да се каже, че Дейвид бе човекът, на когото са се отделяли повече колонки за футболните коментатори от всеки друг играч или мениджър във Висшата лига. Всъщност, за него излизаха заглавия дори когато не правеше нищо, освен да е просто Дейвид Бекъм. Спомням си колко много се изписа за него, когато беше по-млад, по-секси. Е, разбира се, трябва да отчетем, че неговият огромен отбор от ПР специалисти направи и невъзможното, за да може да бъде прозрачен през цялото време за широката общественост.

През годините много често съм го засипвал с какви ли не негативни коментари и твърдения, особено след като така нареченото Златно поколение, в което той участва, се провали на всички фронтове. Главно оттам може би идваше гневът на журналистите и коментаторите. Тази група от 6-7 футболисти, които бяха топиграчи на клубно ниво, така е, не успя да заиграе за Англия. Но в крайна сметка след няколко години никой няма да помни това, но Дейвид Бекъм ще остане страхотен футболист, който винаги се раздаваше до краен предел във всеки мач.

Той е добър човек и още по-добър баща

Едва ли ще откажете това изречение да стои на надгробния ви камък един ден. Освен това Бекъм има убийствената комбинация от страхотен чар и великолепен професионализъм.

Онзи ден четох стар цитат на Сър Алекс Фъргюсън за него. В него мениджърът разказваше как Бекъм не е бил роден с магическия си десен крак, как е оставал много повече след тренировки на игрището, за да се упражнява и усъвършенства.

Искам да се върна към европейското през 2000 г. в Белгия и Холандия, когато Бекъм разкри, че най-много се е вдъхновил от играта на Ерик Кантона. Тогава Дейвид каза: "Не мога да повярвам, че играч с такъв талант и възможности оставаше след всяко занимания, за да тренира още и още. Именно тогава реших, че за да го стигна, поне малко трябва да се трудя". И Бекъм го направи - до края на своята кариера.

Именно това негово желание и дух се оказаха решаващи през 2001 г., когато той вкара най-важния гол в кариерата си. Говоря за онзи фаул срещу Гърция, който ни класира за световното първенство в Япония и Южна Корея. Там пък Дейвид изпита може би за първи път какво е да си знаменитост. В Азия марката "Бекс" стана

вторият английски хит след манията "Бийтълс".

Там той бе кралска особа. И ето така детето от Лейтънстоун става знаменитост. Той бе страхотен играч, но фактът, че ако попитате, ще признае, че има много по-силни футболисти от него, го прави невероятен. Определено ще каже, че е някъде по средата на стълбата заедно със Стивън Джерард и Франк Лампард и определено под летвата на Стенли Матюс, Том Фини, Боби Чарлтън, Боби Мур, Гордън Банкс, Алън Бал, Гари Линекер, Газа или дори Ашли Коул.

Но дори малко футболисти от тези са се наслаждавали да играят за Англия, така както Бекъм го правеше. Гордoст и отдаденост бяха неговите втори имена, що се отнасяше до фланелката на Трите лъва.

Всъщност той го доказваше толкова често, че ми се е искало да изкрещя не един път: "Бекс, спри се!".

Той се отнася към работата изключително сериозно. Но от време на време това оставаше на заден план, заради всички различни прически, татуировки и други нещо. Може за него това бе мания, която след като навърши 30 г., изглежда нелепо. Но пък това бе част от колелото на парите "Дейвид Бекъм". Това е и причината той да e близо 200 млн евро днес.

Бекъм направи име в "Манчестър Юн" с уникалния си десен крак. Разбира се, трябва да се отчете, че той израсна редом до легенди като Райън Гигс, Пол Скоулс и Гари Невил - неговите приятели, без които той нямаше да спечели нищо.

За първи път се доказа на световното първенство през 1998 г. във Франция, но колкото и нелепо да звучи днес, тогава Дейвид бе леко засенчен от 18-годишния Майкъл Оуен. Тогава Бекъм се прибра унижен, след като бе изгонен срещу Аржентина. Спомням си, че тогава говорих с него и той ми каза, че повече не иска да играе футбол. Така казваше на всички, но нещо, което не е ясно и до днес, се случи. След Световното той почина малко време и се върна с гръм и трясък срещу "Уест Хем". Винаги е казвал, че това е бил най-тежкият период в живота му. Но не го заслужаваше. Тогава

цялата държава се обърна срещу него

и го взе за изкупителна жертва.

Има двама мениджъри, които уважават много Дейвид Бекъм. Това са Стив МакЛарън и Фабио Капело. Първият път, когато показа израстване, бе след като МакЛарън заяви, че няма да разчита повече на Дейвид в националния отбор, но Бекъм си заслужи повиквателната. Вторият път бе, когато Бекъм малко или много помогна на "Реал" М да спечели Примера под ръководството на Капело.

Дейвид никога не се е притеснявал от журналисти, които си позволяват да го нападат открито. Той винаги е отговарял с доводи и с това, в което вярва, че е правилно. И ги поставяше на място, без да е агресивен лично към когото и да било. С течение на времето малко останаха тези журналисти, които си позволяваха да влизат в конфликт с него по време на брифинги.

Не един път съм взимал интервюта от него. С Дейвид се работи лесно, тъй като винаги се появява в точния час на срещата. Винаги е отзивчив да каже мнението си по всички теми.

Единственото, което не разбрах и до днес, е трансферът му в "ЛА Галакси", след като Бекъм можеше да даде още много на европейския футбол.

Дейвид винаги е доказвал, че

има подход с децата

и докато беше в САЩ, той определено вдъхнови малките американчета да играят футбол вместо бейзбол. Сега на 38 години Дейвид Бекъм прекрати кариерата си - само 9 дни, след като Сър Алекс се пенсионира. А за какво по дяволите ще пишем сега?

Залюбва Пош Спайс от телевизора

Дейвид вижда спайската Виктория Адамс за първи път по телевизията, посочва я с пръст на един от съотборниците си и казва: "Това е момичето, за което ще се оженя"! Прави опити да се запознае с нея, обикаля нощните клубове, за да я срещне. Оказва се, че по същото време тя също вече му е хвърлиха око и отива на стадиона, за да гледа "Манчестър Юнайтед".

Някакъв журналист, който вземал интервю със "Спайс Гърлс", й показал снимката на Дейвид. "Познаваш ли този човек? Според мен двамата страхотно ще си паснете. Защо не вземеш да се омъжиш за него?", казал човекът. След това Виктория разправя, че когато видяла Дейвид да носи чехлите си Gucci на бос крак, без чорапи, останала без дъх. "В този момент реших да го завоювам," признава по-късно Виктория.

Любовта им пламва със страшна сила, а медиите ги следват по петите.

"Никога не сме виждали двама души, които да са по-влюбени един в друг," коментират вкупом колежките на Виктория от "Спайс Гърлс". Всеки ден двамата си говорят по телефона поне по десет пъти, единодушни с тях са и играчите на "Манчестър".

Дейвид й предлага брак на 24 януари 1998 г. в ресторант в Чешънт.

На 4 юли 1999 г. двамата се женят в замък в Ирландия. Сватбата предизвиква медийна истерия. Кум им е Гари Невил, съотборник на Дейвид, а синът им Бруклин, тогава бебе, носи халките, доколкото може. Бруклин е заченат в едноименния нюйоркски квартал и затова е кръстен на него. Съотборниците на Бекъм се шегуват - ами ако беше заченато в лондонското предградие Пекъм?!

На сватбата идват 500 гости, Виктория е с бял кринолин на Vera Wang по време на венчавката и рокля от лилав сатен за втората част. Дейвид също е от глава до пети в лилаво, както и осеммесечното бебе Бруклин, което се кипри с тъмно люлякова каубойска шапка.

Елтън Джон е кръстник на Бруклин и Ромео, а Елизабет Хърли им е кръстница. След това се появява синът им Круз, а миналата година най-сетне се сдобиха с момиченце - Харпър Севън, която също вече минава за модна икона.

Бекъмови обичат да се обличат еднакво. Или и двамата са в кожа, или двамата с часовници Cartier с кореспондиращ дизайн, да не говорим за случаите, когато демонстративно разхождат еднакви ротвайлери. Дейвид дори става обект на подигравки, след като по време на семейна ваканция в Тайланд е заснет със саронг (пола от коприна, част от традиционното облекло в Югоизточна Азия). Бекъмови демонстрират пълно сходство на характерите и с баснословно скъпите си изцепки. Една от баните в мадридската им къща е с две пътно долепени тоалетни чинии, за да могат съпрузите да бъдат по-често заедно. Те също така поръчват сцена от восък на раждането на един от синовете си по начин, наподобяващ Рождество Христово. А когато решават да кръстят челядта си, двамата построяват бутафорен готически параклис на цена 120 000 лири стерлинги в двора си.

Облакът в тяхното щастие се нарича Ребека Лус. През 2004 г. британски таблоид публикува разкритията на бивша секретарка на Бекъм за интимните й отношения с футболиста. Изневярата е в разгара си в Мадрид, докато Виктория, бременна с второто им дете Ромео, записва албум в Лондон. Приятел на двойката потвърди историята и каза, че Дейвид не би могъл да издържи дълго без секс. След бившата секретарка други две жени описаха подробно интимните си отношения с Бекъм.

Той нарече обвиненията "идиотски". Последният удар по имиджа на "щастливото семейство" дойде, след като бившата бавачка на Бекъмови проговори пред пресата срещу хонорар от 225 хиляди долара. Според нея съпрузите се карат от сутрин до вечер по всякакви поводи. Твърди се, че по време на третата бременност на Виктория с Круз през 2005 г. бавачката се събужда в 3 през нощта от крясъците в спалнята на съпрузите. Дейвид крещи, че не издържа вече и ще се разведе, накрая дори нарича жена си "проклета кучка". На сутринта бившата спайска през сълзи доверява на бавачката, че ще се опита да не го дразни. "Искам да го задържа, поне докато се роди детето", проплаква тя.

Бекъмови подават съдебен иск срещу недискретната бавачка и вестника, който публикува твърденията й. Адвокатът на звездната двойка твърди, че във всяко щастливо семейство има спорове. "Толкова се гордея с Дейвид. Погледнете го само - та той е дяволски съвършен", казва Пош Спайс.

Бекъм обаче страда от обсесивно-компулсивно разстройство, което според него го кара да подрежда нещата по права линия или всичко да е по двойки. "Ако отворите нашия хладилник, всичко е координирано надолу от двете страни. Имаме три хладилника - храната в единия, салатата във втория и напитките в третия. Ако има три кена бира например, той ще хвърли единия, защото тя трябва да бъдат четен брой", издава го Пош.

Флагман на метросексуалните

Дейвид Бекъм е всепризнат флагман на метросексуалните мъже. Той винаги е бил внимателен и взискателен към външния си вид.

С Виктория навремето пуснаха парфюм и афтършейф с марката "Бекъм". Идеята им хрумнала, след като Дейвид изобрети своя афтършейф "Инстинкт". За да рекламират новите си аромати, Дейвид и Виктория се снимаха в откровено еротична поза. Дейвид е сграбчил бедрото на Пош спайс, а извивките на задника й изглеждат почти толкова изкусителни, колкото на Дженифър Лопес. 32-годишната Виктория на снимката е още с удължената си коса и е заровила лице в голите гърди на Дейвид. Благодарение на търговската марка "Бекъм" 31-годишната звезда от "Реал Мадрид" си докарва около 15 милиона английски лири допълнително на година, а има и редица изгодни договори за реклама с популярни фирми като "Жилет", "Моторола", "Полис" /за очила срещу слънце/ и "Брилкрийм".

Последно Дейвид снима реклaмен клип за новата кампания на колекцията му бельо за H&M, режисиран от Гай Ричи. "В този късометражен филм се оказвам заключен извън къщата си в Лос Анджелис само по бельо и ми се налага да преследвам семейната кола, опитвайки се да върна хавлията си. Това ме поставя в различни неочаквани ситуации. Не е нещо, което бих направил в реалния живот, но се забавлявах, играейки го във филма", разправя Бекъм.

Бил е лице и на часовниците "Брайтлинг".

На 38 той все още е най-високо платеният футболист в света.

Заработил е 48 млн. долара през миналата година, като единствените спортисти, които са получили повече пари от него, са боксьорът Флойд Мейуедър и баскетболистът Леброн Джеймс. За сравнение, Лионел Меси и Кристияно Роналдо са изкарали съответно по 35.1 млн. долара и 35.3 млн. долара.

През 2010 г. от New York Times изчислиха, че Дейвъд Бекъм е спечелил 190 млн. долара от рекламни договори през кариерата си.

Смята се, че по време на кариерата му са продадени 10 млн. фланелки с неговото име на отборите, в които е играл, които са донесли стотици милиони приходи.

Личното му състояние се оценява на 267 млн. долара. Бекъмови имат имение за 22 млн. долара в Бевърли Хилс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай