Байерн спечели Суперкупата на Европа след дузпи

Байерн спечели Суперкупата на Европа след дузпи | StandartNews.com

Байерн спечели Суперкупата на Европа. Баварците победиха Челси след дузпи на стадион "Еден Арена" в Прага. Редовното време завърши 1:1.При дузпите по-здрави излязоха нервите на "червените" - 5:4, а фаналният пропуск направи белгиецът Ромелу Лукаку.

В редовното време мачът завърши 1:1, а след продълженията - 2:2.

Баварците на два пъти губеха в резултата и бяха на път да пратят трофея в Англия, но с гол в последната секунда на второто продължение тимът успя да се спаси от поражението.

Така Байерн спечели трофея за пръв път в историята, а освен това се превърна и в първия германски отбор, който триумфира в двубоите за Суперкупата на Европа. Грандът от Мюнхен ще остане в историята и с факта, че е първият отбор, който печели купата след дузпи.

Това бе първи трофей и за новия треньор на баварците Хосеп Гуардиола начело на тима.
Фернандо Торес

Двубоят започна отлично за Челси, които поведоха още в 8-ата минута след гол на Фернандо Торес. Веднага след началото на второто полувреме обаче Байерн отвърна на удара и Рибери изравни.

Рамирес остави тима си с човек по-малко на терена след втори жълт картон в 85-ата минута, но Челси поведе с 2:1 в 93-ата минута, когато точен бе Еден Азар.

Байерн натисна сериозно и Петър Чех спаси вратата си по феноменален начин поне пет или шест пъти. И тъкмо когато феновете на Челси предчувстваха триумфа, Хави Мартинес направи 2:2 в последната секунда на второто продължение.

При дузпите всички футболисти отбелязаха своите наказателни удари, само влезлият като резерва Ромелу Лукаку изпусна, след като Нойер хвана удара му от бялата точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай