Байерн спечели Шампионската лига

Баварците биха на финала ПСЖ с 1:0

Байерн спечели Шампионската лига | StandartNews.com

Байерн очаквано спечели Шампионската лига по футбол. На финала игран на ст. Луш в Лисабон баварците победиха само с 1:0 ПСЖ. Единственото попадение в мача вкара бившия футболист на парижани Кингсли Коман с 59-ата минута. Той бе точен с глава след отлична атака минала през Мюлер и продължена с томен пас на Кимих. В следващите няколко минути Байерн пропусна още две чисти положения за гол. В 73-ата минута ПСЖ поиска дузпа за нарушение на Кимих срещу Мбапе, но съдията даде авантаж. За Байерн купата е шеста от играни общо 11 финала. ПСЖ пък остана в историята с класирането за първи път на финал в Шампионската лига. Заради пандемията финалът се игра без публика. В спор за Суперкупата на Европа Байерн ще играе през септември със Севиля. Байерн влезе в историята, като първия непобеден през сезона. Баварците завършиха с голова разлика 43:8. За първи път от 1998 г финалът в Лисабон бе първия между реалните шампиони на държавите си.

Героят от финала в Шампионската лига Кингсли Коман обяви след мача, че е много щастлив от успеха. Той обяви, че няма място за сантименти, въпреки че е бивш играч на ПСЖ.

"Аз съм футбобист на Байерн, няма място за сантименти. Ние играем на преса. Целта ни беше да спечелим и това бе най-важното", заяви французинът.

Разбира се, експерименти има винаги. Радвам се, че успяхме да спечелим", добави героят Коман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай