Батков: Треньорът е чешит, но победител

Мислех, че сме стигнали дъното, но дойде "Иртиш"

Батков: Треньорът е чешит, но победител | StandartNews.com

Варна. Собственикът на "Левски" Тодор Батков наруши мълчанието, което сам си наложи след отпадането от "Иртиш". Той бе атакуван от журналисти след фиаското в Павлодар, но отказа коментар. Собственикът на "сините" обаче говори за новия треньор и всички останали въпроси около клуба във Варна.

- Г-н Батков, как ще коментирате назначението на Славиша Йоканович за треньор на "Левски"?
- "Левски" задължително ще се бори за титлата. Продължаваме напред. Надявам се, че това ще стане с новият треньор Славиша Йоканович. Той е победител. Трябва да върне "Левски" там, където му е мястото - на върха. Води две години "Партизан", една година е бил в Тайланд. И трите пъти е ставал шампион. С "Партизан" дори направи два дубъла. Отличава се със силен характер, малко чудак си пада или както казват, чишит. Изслушва всички, но прави това, което е решил. Убеден съм, че това е хубаво. Той рязко се отличава от типичния балкански манталитет. Мисля, че е добро решение.
- Имаше ли и други варианти?
- Работихме по три.

Единият беше бомбастичен, световно име

Лично аз разговарях с него в неделя по телефона. Но след това преценихме със Сираков, че е прекалено. Все пак си имаме някои стандарти. Нашият треньор вече е Йоканович. Получил е от нас мачове на дискове, профилите на всички футболисти, медицинските им изследвания. Селекцията, включително и 14-те варианта за нов централен защитник .
- Ще дойде ли такъв на "Герена"?
- Със сигурност ще бъде привлечен централен бранител, дори може да са и двама.
- Как приемате бойкота, който обявиха от агитката за гостуването на "Ботев"?
- Прекалено е. Аз също мога да бойкотирам. Няма да платя заплати другата седмица! И какво ще станем тогава? ЦСКА номер 2. Не е нормално феновете да назначат стюарди, да блокират сектора и да не допускат тези, които са си купили билети.

Такива организации имаше в Германия

през 33-та и 45-а година. Ние в тях ли се превръщаме? Отделно въпросните стюарди получават възнаграждение от субсидиите, които клубът отпуска на фенклубовете. На феновете пожелавам здрав разум и да ги води любовта към отбора.
- Как приехте отпадането от "Иртиш".
- Още не мога да се отърся от шока. Потресен съм. Такова чудо не е било. Все си мислех, че сме стигнали дъното, но явно нашата работа стана като Майка България. Когато дойде ново правителство, всеки мисли, че повече няма закъде да потъваме и ще тръгнем нагоре. Но не става.

Ние сме средноевропейски гранд

и да ни отстрани отбор от Азия в първи предварителен кръг. Отбор, чийто играчи знаете ли колко се радваха след 0:0 в София. Това е. Не искам повече да коментирам.
- Как ще компенсирате този провал?
- Няма как. Аз не мога да си представя, че това може да се случи, но се случи. Оттук нататък ни предстои да гоним целите, които сме си поставили, и най-вече сериозна, последователна и смислена работа с перспектива,

няма да привличаме хаотично футболисти

които идват и си отиват, бюджетът се изпразва, качеството на игра не впечатлява, резултати никакви. Хората са прави да се сърдят. Те ни наказват, като не ни гледат. Ще се опитаме да ги върнем с резултати и игра, а се надявам, че с новия треньор това да се случи.
- Какви са очакванията ви за мача в Пловдив?
- Не е добре, че започваме с "Ботев", но това е програмата. Добре че има 38 кръга. С "Ботев" не изключвам всякакъв резултат. Този мач ще го води един от помощник-треньорите (б.р Елин Топузаков в тандем с Христо Йовов), защото другият е наказан, а Йоканович ще гледа от трибуните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай