Батков: Мощна фирма идва в "Левски"

Батков: Мощна фирма идва в "Левски" | StandartNews.com

Вината е в Херо, а не в нас, отсече адвокатът

До няколко дни "Левски" ще се похвали с нов и доста солиден спонсор. Това обяви собственикът на тима Тодор Батков пред "Топспорт", но не пожела да разкриe повече подробности. Според запознати става въпрос за сериозна чужда компания.

"Става дума за популярно име, чието присъствие ще се усети. Мтел също увеличи подкрепата си с 50%, а има и други фирми, които заявиха готовност да се включат. Ще кажа още и че до началото на първенството новите, силни спонсорски имена при нас ще са три", каза още адвокатът. "Ситуацията е трудна. Търсим всякакви варианти. Призовавам всеки, който може да помогне на клуба, да го направи. Дори и да е мимолетно", продължи Батков. Той разкри също така, че се е разделил с дела си от фирмата "Футбол Про Медия". "Ще бъда откровен. Осъществих сделка с Кирил Домусчиев в името на "Левски". Продадох акциите срещу 500 000 лв., за да закърпим положението. Клубът ще го има, независимо дали някои искат или не", каза Батков. Собственикът на "сините" бе категоричен, че Гонзо няма вина за провала с Херо. "Димитров сам си е виновен. Направихме си лоша реклама. Гонзо се държа чудесно с него. Канихме Димитър 5 или 6 пъти. Все имаше някакви условия или пречки, все нещо чакаше. Е, все пак сме "Левски". Не зная кой заслужава да го чакаме толкова дълго", завърши адвокатът.

Градим стил, обяви Стойчо след 8:0

Най-важното е да изградим стил, който да ни носи повече победи, обяви треньорът на "сините" след гръмкото 8:0 над "Вихрен". "Всички се стараха. Имаше изключително професионално отношение. Сега трябва да вдигнем качеството в играта. Далеч съм от мисълта, че сме някакво ниво след този резултат. "Левски" е институция и това се видя. Вижте колко хора има на стадиона, колко деца, настроение, снимки, автографи. Хората трябва да се радват на отбора", каза още Стоев. Той обяви, че "сините" са в напреднали преговори с нападател, но това не е Джъстин Менголо.

Клубовете делят 30 млн. за 5 г.

"А" група си осигури спокойствие с 30 млн. Те ще влязат в касите на клубовете за периода от 2016 до 2021 година срещу телевизионните права за мачовете. Сумата е гарантирана от "Футбол Про Медия". Офертата на фирмата за следващите 5 сезона в елита и купата на България бе приета днес на среща в БФС. На нея присъстваха Кирил Домусчиев, Тодор Батков, Александър Томов и Николай Гигов и др. През 2016-а и 2017-а отборите ще делят по 5,5 млн. лева на сезона. След това сумата ще скочи с 500 000 лв., а през последните две години на договора ще стигне 6,5 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай