Барселона шокира ПСЖ след уникално шоу

Ключова роля за успеха на каталунците имаше бразилецът Рафиня

Барселона шокира ПСЖ след уникално шоу | StandartNews.com

Барселона шокира ПСЖ насред „Парк де Пренс“, побеждавайки  с 3:2 в първа среща от ¼-финалите в Шампионска лига. Двата тима сътвориха истински спектакъл, изпълнен с куп обрати, в който в крайна сметка ликуваха каталунците, които са по-близо до полуфиналите преди реванша на Камп Ноу следващата седмица.

Ключова роля за успеха имаше бразилецът Рафиня, който вкара първите си 2 гола в Шампионската лига, пише gol.bg. Той откри резултата в 37-ата минута. Голеадата настана след почивката. В рамките на 3 минути парижани осъществиха пълен обрат след попадения на Усман Дембеле и Витиня. Барса обаче се изправи и на свой ред направи нов обрат, за да направи огромната крачка към следващата фаза на турнира. Първа Рафиня изравни, а след това резервата Кристенсен донесе успеха.

Двубоят на „Парк де Пренс“ започна с привиден опит за домакински натиск на ПСЖ. Барселона обаче  се справяше повече от добре в защита и не позволяваше да се стигне до опасности пред вратата на Тер Стеген. Първата истинска опасност обаче дойде пред тази на домакините в 6-ата минута, но Донарума успя да изпревари изведения от стража на каталунците Рафиня.

Парижани отговориха с удар на Асенсио от дъгата на пеналта, но германският голкийпът не трепна. „Блаугранас“ отправи реалния си първи удар в срещата едва в 20-ата минута, но шутът на Рафиня бе блокиран.

Малко след това каталунците пропуснаха отлична възможност. Донарума не се намеси по-най-добрия начин след корнер, при което Левандовски стреля с глава, но Мендеш изби току пред голлинията. Последва нов удар на Рафиня, ала Донарума нямаше проблеми да го отрази.

Лоша новина сполетя Барселона в 35-ата минута. Тогава Сержи Роберто получи жълт картон, който ще го извади от реванша.

В 37-ата минута поокипитилите се каталунци откриха резултата. Левандовски намери Ямал на десния фланг, след което 16-годишната перла пробва да подаде отново на поляка с външен фалц. Топката обаче попадна у Рафиня, който от точката на дузпата прати топката в мрежата на Донарума, наказвайки третото неразчетено излизане на италианския страж – 0:1. Така бразилецът вкара дебютния си гол в Шампионската лига.

ПСЖ не успя да реагира до почивката. Така двата тима се оттеглиха в съблекалните при минимална преднина за гостите.

След антракта домакините се хвърлиха в атака, а Луис Енрике замени Асенсио с Брадли Баркола. Първата опасност за Тер Стеген дойде в след неточен удар на Витиня.

В 48-ата минута обаче Тер Стеген бе матиран. Мбапе проби отляво, след което избитата топка попадна у Дембеле и той с мощен шут изравни за 1:1, вкарвайки на бившия си тим, за който игра цели 6 сезона.

ПСЖ нанесе втория си кинжален удар само 180 секунди по-късно. Фабиан Руис пусна към Витиня, който влетя на скорост в пеналта и прати топката в мрежата за пълния обрат – 2:1.

В 55-ата минута Баркола тресна гредата с шут от пеналта.

След силните минути на ПСЖ обаче Барса не изпадна в нокаут, а напротив каталунците тръгнаха да търсят поне изравняване.

То стана факт още в 62-ата минута. Влезлият току що Педри намери перфектно Рафиня, който от воле с външен фалц от точката на дузпата заби втория си гол  в мача -2:2.

Малко след това Дембеле получи зад гърба на защитата на гостите и веднага стреля, но изстрелът му стигна само до гредата. Бившият футболист на Барселона демонстрира желание да се разпише във вратата на "каталунците" още веднъж.

Това обаче не беше всичко и Барса стигна до нов обрат. Кристенсен се разписа след изпълнение на ъглов удар в 77-ата минута. Любопитното е, че и датчанинът се  той се появи на терена само минути преди да реализира за новия обрат в срещата.

До края не паднаха нови голове и Барса се доближи до класиране на полуфинал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай