България с първа победа в прескачане на препятствия

България с първа победа в прескачане на препятствия | StandartNews.com

София. България записа първа победа на турнира по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия в Божурище. Ангел Няголов с коня Гидеон триумфира във втория ден от Световната купа в изпитанието за млади коне за приз "Биомет". Той преодоля паркура за 70,16 сек.

Втори се нареди Аспарух Атанасов с кон Колорадо Зет с време 71,68 сек. Тройката допълни представителят на Великобритания – Николас Чанинг-Уилямс с кобила Чайна (77,14 сек).

В състезанието участваха 26 ездачи. Само един не успя да завърши – Мелиха Кирова прекрати участие, след като беше хвърлена от коня си Демет Ейнджъл Мур.

Росен Райчев с кон Капучино спечели второто изпитание в турнира по прескачане на препятствия в Божурище за приз "Мерцедес-Бенц". Във втория ден от Световната купа българинът, живеещ в Германия, показа класа и завърши паркура с 44 т. и време 44,64 сек. След нашия състезател се нареди гръцкият представител Димитри Нацис с Чентолове. Третата позиция отново завоюва Райчев, но с кон Антонов.

Петицата допълниха Ивайло Бонев с Кунлан 2 (47,05 сек и 44 т.), който също тренира в Германия, както и Сенчер Хорасан от Турция с Куит 9 (49,09 сек. и 44 т.).

В неделя състезанието започва в 8.30 ч. за наградите на Българския спортен тотализатор (изпитание за млади коне), от 10.30 ч. ще е надпреварата за приз "Домейн Бойар". В 13.30 ч. - старт за Световната купа, за приз Конна база "Ген. Крум Лекарски". Последното изпитание е квалификация за европейския шампионат тази година и за световните игри през 2014 г. Освен това носи точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай