България с двама атлети на пробега в Дубай

България с двама атлети на пробега в Дубай | StandartNews.com

Дубай. Президентът на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще даде старта на първия мач между сборните отбори на Балканите и страните от Персийския залив (GCC). Шосейният пробег на 10 km шосеен пробег тази година ще е част от големия маратон на Дубай. Още при пристигането си в Дубай Добромир Карамаринов бе посрещнат лично от Ахмед Ал Камали (на снимката), президент на Организационния комитет на маратона, член на Съвета на ИААФ, президент на атлетическата федерация на ОАЕ, президент НА GCC и генерален координатор на Дубайския маратон. Историческото по рода си състезание между Балканите и страните от Персийския залив се реализира по идея именно на Карамаринов и Ал Камали.

Стартът на пробега на 23 януари е в 7,10 ч, като той ще е 3 минути преди масовия старт на 10 км, за да може по-лесно да се проследи. Маратонът ще се предава директно - ТУК

По регламент отборите се състоят от по 8 състезатели, от които 6 оформят класирането. България е представена от Яна Георгиева и Йоло Николов.

Победителите ще получат медали, а на отборът победител ще бъде връчена купа, специално изработена в Саудитска арабия. Купата ще връчи шейх Мансоор Бин Мохамед Ал Мактум, син на премиер министъра на ОАЕ.

Сред видните гости в Дубой са Себастиян Коу, вицепрезидент на ИААФ, Дахлан Ал Хамад (Катар), вицепрезидент на ИААФ, президент на азиатската атлетическа асоциация и на атл. федерация на Катар, Хамад Калкаба Малбум (Камерун), президент на африканската атлетическата конфедерация, Анти Пилакоски (Финландия), член на съвета на Европейската атлетика и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай