Българи на 4-то място в нововъведен спорт

Достигнаха битка за медалите

Националният отбор на България за мъже под 20 години завърши на четвърто място в дебютното за възрастта Европейско първенство по снежен волейбол, но и първото в историята ни участие в шампионат на Стария континент. Надпреварата се проведе в грузинския зимен курорт Бакурани под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Тимът ни в състав Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цепенишев достигна до битка за медалите след две победи и една загуба в първите два дни.

"Сутринта се поздравихме с празника - 3 Март. Всички свързаха националния празник с днешните мачове и бяха се настроили да играят на максималните си възможности", разказа пред официалния сайт на БФВ треньорът на момчетата и водач на българската делегация Тошко Стоянов.

"Трикольорите" първо играха полуфинал, който загубиха от фаворита Полша с 0:2 (13-15, 11-15). Поляците триумфира и с титлата, след като във финала се наложиха с 2:0 над Чехия, без да допуснат загуба на първенството.

"Полша е един изключително подготвен отбор, много мощен в атака и организиран. Абсолютно разби на финала чехите и стана заслужено шампион – коментира Стоянов. - В нашия мач ние тръгнахме с празнично настроение и с добри изпълнения в защита и в нападение. Разликата от само 1-2 точки се запази почти до края. При 13:11 веднага след наша почивка дадохме лесна точка и те взеха гейма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай