Бадминтонисти от 35 държави идват за Откритото първенство

Бадминтонисти от 35 държави идват за Откритото първенство | StandartNews.com

София. Повече от 220 състезатели от 35 държави ще участват в 33-то издание на Откритото първенство на България по бадминтон, кръг от Европейската купа с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата е от 3-и до 6-и октомври в зала "София".

По програма, в четвъртък са квалификациите от 12.30 часа, а от петък до неделя - срещите от основната схема. В първенството ще участват всички най-силни български представители - Петя Неделчева, Линда Зечири, Стефани Стоева, Габриела Стоева, Иван Русев, Стилян Макарски и други. Българският тим включва 25 състезатели. В България ще пристигнат представители на страни като Тайван, Индия, Тайланд, Индонезия, Малайзия и други.

"БФБадминтон организира две големи състезания в рамките на една седмица - Балканиада за мъже и жени в Бургас и Откритото първенство на България. Очакваме от женския тим едно достойно представяне", каза президентът на родната централа Пюзант Касабян. На Балканиадата, която завърши вчера, българите спечелиха пет от шестте възможни титли и добавиха шест бронзови отличия. От федерацията благодариха на Министерството на младежта и спорта за финансовата подкрепа.

Петя Неделчева е поставена под №1 в схемата при жените. В първия кръг тя ще играе срещу квалификантка. Номер 3 е Линда Зечири, а номер 5 - Стефани Стоева. Двете може да се срещнат на четвъртфиналите. В основната схема при жените е и Димитрия Попстойкова. Неделчева има проблем с мускулна травма на гърба. Стефани Стоева пък е с болки в ахилеса. При женските двойки ще участват Неделчева и Имоджен Банкиър (Шотландия), които спечелиха три поредни титли от международни турнири в последните седмици. В схемата под №3 са Стефани и Габриела Стоеви, както и Мила Иванова/Мария Мицова. При смесените двойки в основна схема са Благовест Кисьов/Димитрия Попстойкова, а при мъжките дуети имаме три двойки в схемата. Единствено в основната схема при мъжете няма български представител преди квалификациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай