Австралиец спря Адриан Андреев на Sofia Open

38-ият в света не даде шанс на талантливия българин

Австралиец спря Адриан Андреев на Sofia Open | StandartNews.com

Талантливият български тенисист Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис Sofia Open с награден фонд 389 270 евро. Участващият с "уайлд кард" Андреев загуби от поставения под № 6 дебютант в надпреварата в българската столица Джон Милман (Австралия) с 3:6, 1:6 за 73 минути.

19-годишният българин беше равностоен в първия сет на мача, но 38-ият в световната ранглиста Милман се възползва от първата възможност за пробив, за да поведе с 4:2, след което наложи контрол върху мача. Във втората част грешките на Андреев зачестиха, а австралиецът продължи да действа солидно от крайната линия, което му донесе успеха със серия от шест поредни гейма.

Милман пласира 4 аса и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като спечели 34 от 44 разиграни точки при собствен сервис. Така той очаква във втория кръг победителя от двубоя между Андрей Мартин (Словакия) и преминалия през квалификациите Жил Симон (Франция). Утре на корта излиза и последния ни участник в основната схема Димитър Кузманов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай