Арт инсталация на "Дема"

Арт инсталация на "Дема" | StandartNews.com

София. Наред с многото рекорди, които счупи 10-ото издание на "Лидерите" зрители и участници станаха свидетели и на нестандартна изложба-инсталация. Тя бе дело на известната българска художничка и дългогодишен участник в турнира Антоанет Тончева.

"Главният редактор на вестник Стандарт г-жа Славка Бозукова ме покани да направя тази нестандартна изложба директно на тенис корта. Това бе предизвикателство, което не можах да откажа", коментира Тончева. Картините, които видяха всички са инспирирани от тениса и от играта на Цвети Пиронкова.

"В миналото картините са били част от развлеченията, тържествата и веселбите, разкри още Тончева. "В този порядък се опитах към динамичното пространство на спорта да добавя настроението и духа на Лидерите", добави тя.

"Спортен комплекс "ДЕМА" отдава голямо значение на турнира „Лидерите" на „Стандарт", защото възможността да посрещнеш толкова лица от елита на държавата е отговорност", коментира Мариана Ненова, управител на СК "ДЕМА".

"Имаме желание да покажем най-доброто от себе си. По този начин демонстрираме и способността си да организираме състезания от най -висок ранг. Турнирът „Лидерите" е много важен за нас и с това, че със събраните от него средства можем да посрещнем бъдещето на детския тенис в България в състезанието „Мастерс за деца", което е инициатива на СК ДЕМА. Тя е вследствие на турнира на „Стандарт". Защото „Мастерс за деца" се провежда вече 5 години със събрани от турнира „Лидерите" благотворителни средства. В тазгодишния турнир за първи път имахме такъв голям формат от участници. Женската схема също е с повече участници. Можахме да постигнем това и с помощта на BNP Paribas, козметичната компания „Виктория бюти", Минерални води „Девин", QBE и партньорите ни от "Имиджарт дизайн", каза още Ненова.

Какво още казаха някой от главните действащи лица:

Бойко Найденов (Зам. главен прокурор и шеф на НСлС): С Калин Сърменов играем заедно за първи път. Турнирът е хубав! Хубави хора, приятни хора. Съчетаването на играта и помощта за децата и развитието на детския тенис е най-хубавото. Защото има много деца с огромен талант, но няма кой да им помогне.

Борислав Костурков (Главен експерт медии Банка ДСК): Много се радвам че участвам в Десетото издания на „Лидерите на в. "Стандарт". Както вестникът в журналистиката, така и турнирът ви поставя стандарти в отношенията между хора от различни професии.

Георги Дончев (Управител на БНТЦ): Турнирът „Лидерите" на „Стандарт" се откроява със своя облик и благотворителни цели на фона на големия брой любителски турнири,вериги и корпоративни тенис състезания. През годините броят на участниците в него се увеличава, а качеството на играта става по-добро.

Иван Гайтанджиев (дипломат): Искам да изкажа похвални думи за в. „Стандарт". Вестникът не само отразява и коментира новини, но и създава новина. В "Лидерите" участват ярки личности от различни сфери на обществото. След дълго отсъствие от България установявам недобра тенденция за леко възстановяване на конфронтацията в обществото. Затова полезни срещи и събития, като това състезание, са много полезни.

Мартин Захариев (депутат от БСП): Този турнир е най-силния от всички предишни. Получи се много хубава, корава игра. Заслужено победиха по-подготвените. Благотворителната цел на турнира е прекрасна.

Явор Цаков (президент на ТК Левски Спартак): Най-голямата награда за мен бе, че точно преди финанла застанахме за няколко минути в мълчание за Деня на Ботев. Големият брат на моя дядо от далечното минало, е един от ботевите четници. За мен това бе един изключителен стимул в борбата на финала.

Поля Пеева (победителка на двойки жени
заедно с Анелия Ангелова): Имахме много сериозни противнички на финала. Съперницити ни бяха два абсолюни лидери. Елвира Георгиева е шампионка на смесени двойки на турнира Ролан Гарос в Париж, където заминава след четири дни.

Генчев Генчо (победител с Боби Гергинов при мъжете): Хубави хора, хубава атмосфера. Благодаря ви!

Проф. Огнян Герджиков: Прекрасно е, че се поддържа тази хубова традиция на турнира „Лидерите", която ни събира вече десет години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай