Арсенал си върна на Борусия (Д), Барселона разби Милан

Арсенал си върна на Борусия (Д), Барселона разби Милан | StandartNews.com

"Артилеристите" си върнаха за загубата като домакин na Борусия (Дормтунд) преди две седмици и записаха трети успех в турнира на Шампионаската лига.

С попадение на намиращия се в изключителна форма Аарън Рамзи в 62-ата минута "Арсенал" постигна изключително важна победа с 1:0. С актив от девет точки и голова разлика 6:3 отборът на Арсен Венгер оглави класирането в групата.

"Наполи" се изкачи на второ място също с девет точки, след като постигна много трудна, но ценна победа с 3:2 при домакинството на "Марсилия", който продължава да няма спечелна точка.

"Борусия" вече заема третото място с шест точки. Европейският вицешампион е под сериозна заплаха да напусне турнира още в груповата фаза.

През първата част "Борусия" беше по-активният отбор и създаде първата опасност в 16-aта минута. Невен Субтоич засече центриране от свободен удар, но изстрелът му изпрати топката на сантиметри покрай гредата.

Най-добрата възможност за гол се откри пред Хенрих Мхитарян в 37-ата минута. След отличен авантаж при нарушение на Лоран Косчелни срещу Левандовски арменецът напредна и си отвори перфектна позиция за стрелба директно срещу Войчех Шчесни, но ударът му не успя.

"Арсенал" успя да открие резултата при първата си възможност в мача. В 62-ата минута Месут Йозил центрира в наказателното поле, Жиру не успя да нанесе добър удар с глава, но се получи подаване към Рамзи, който плонжира и отблизо вкара с глава.

Италианците спечелиха много драматично в Неапол срещу френския тим. "Марсилия" откри резултата с попадение на Андре Аю в 10-ата минута. В рамките на 120 секунди между 22-ата и 24-ата минута домакините обърнаха резултата чрез Гьохан Инлер и Гонсало Игуаин.

В 64-ата минута Флоран Тувен вкара изравнително попадение, но десет минути по-късно Игуаин донесе изключително ценен успех с втория си гол в мача и трети от началото на турнира.

"Барселона" победи гостуващия "Милан" с 3:1 и се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

Четирите гола в мача бяха вкарани от футболисти на каталунците. Лионел Меси отбеляза първото по последното попадение и показа, че бързо ще си възвърне познатата форма. Серхио Бускетс удвпи резултата в 39-ата минута, а Жерар Пике си отбеляза автогол в края на първото полувреме, за да върне за кратко надеждите на "Милан" да си тръгне поне с точка от "Камп ноу".

"Барселона" беше по-активният отбор и доминираше през целия мач. При първите две попадения на каталунците обаче останаха доста съмнения за съдийски грешки.

В другия мач от групата "Аякс" победи "Селтик" с 1:0, записа първия си успех в Шампионската лига и заплете сериозно битката за второто място. "Милан" заема даващата право на участие в следващата фаза позиция с 5 точки - на една пред холандския шампион и на две пред шотландския първенец.

В група Е "Челси" направи решителна крачка към осминафиналите, след като постигна категоричен домакински успех над "Шалке" с 3:0. Самуел Ето'о вкара първите два гола 31-ата и 54-ата минута, а резервата Демба Ба оформи крайния резултат в 83-ата минута.

Швейцарският "Базел" пропусна страхотен шанс да се изкачи на второто място, след като направи 1:1 при домакинството на румънския "Стяуа". Така "Шалке" запази второто място с 6 точки, а "Базел" има една по-малко. "Стауя" е на последно място с две точки.

В група G "Атлетико" (Мадрид) постигна четвърта победа, след като разби гостуващия "Аустрия" с 4:0. Попаденията на Миранда, Раул Гарсия, Филипе Луис и Диего Коща осигуриха на испанците първото място в групата и класирането за осминафиналите.

"Атлетико" и "Байерн" остават единствените отбори със стопроцентов актив след четвъртия кръг. В другия мач от група G "Зенит" и "Порто" завършиха 1:1. Руснаците запазиха аванса си от една точка пред португалците в битката за второто място и си осигуриха по-добри показатели в преките двубои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай