Арсенал или Ливърпул - кой тръгва с трофей?

Тази вечер от 18,30 часа е мачът за Суперкупата на Англия

Арсенал или Ливърпул  - кой тръгва с трофей? | StandartNews.com

Мачът за  Къмюнити Шийлд или казано иваче, Суперкупата на Англия. Така започва  всеки нов сезон в Англия. Тази вечер от 18,30 часа българско време на финала излизат шампионът Ливърпул срещу носителя на Купата на Англия Арсенал.

Класическо дерби, макар и без заряда на мач за първенство. За съжаление - на празния стадион "Уембли".

Ливърпул за последно спечели "Къмюнити шилд" през 2006-а. Този турнир е традиционен, но се приема като една важна контрола, която няма голямо отношение към сезона, който въвежда.

Мачът между Арсенал и Ливърпул пристига по-малко от седмица след финала в Шампионската лига и 14 дни преди реалния старт на сезона. Това е много странно нещо, но в момента всичко е странно.

Ливърпул загуби сблъсъка през миналия сезон от Манчестър Сити, но след това ги изпревари с 18 точки във Висшата лига. "Артилеристите" без съмнение ще имат увереност от факта, че победиха мърсисайдци в края на сезона, макар хората на Клоп вече да не играеха за нищо.

В първенството обаче разликата между двава тима бе 43 точки. Достатъчно?

Ливърпул вече е в позиция, в която не се е озовавал в продължение на три десетилетия. Защото те ще бъдат отборът, който всеки ще се стреми да победи, а оставането на върха често се оказва по-трудно от достигането му.

"Къмюнити шилд" със сигурност няма да е най-престижният форум, спечелен от Клоп, но гладът за успехи вероятно се е засилил още повече в червената машина. Все пак това е купа, която двата клуба са вдигали по 15 пъти в миналото, а само Манчестър Юнайтед има повече - 21.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай