Черна серия за Ботев Пловдив, Арда стана трети в Първа лига

Тимът на Азрудин Валентич пък е последен без точков актив

Черна серия за Ботев Пловдив, Арда стана трети в Първа лига | StandartNews.com

Фото: ПФК Арда Кърджали

Отборът на Арда Кърджали постигна победа с 2:0 при гостуването си на Ботев Пловдив в двубой от третия кръг на Първа лига, съобщи БНТ. Така черната серия за играчите на Азрудин Валентич продължава с трета поредна загуба.

„Светлосините“ от Кърджали откриха резултата на стадиона в Коматево в 36-ата минута. Светослав Ковачев изведе с далечен диагонален пас Иван Тилев зад отбраната на „канарчетата“. Халфът на Арда бе застигнат от Джеймс Ето‘о в наказателното поле на Ботев, но Тилев с елегантен финт се освободи от опеката му и с изстрел по земя между Ето‘о и излезлия напред страж Георги Аргилашки се разписа в долния десен ъгъл на вратата.

Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намеса на ВАР голът бе зачетен от главния рефер Ивайло Ненков, тъй като Роберто Пунчец покрива засадата при головия пас на Ковачев към Тилев.

В 54-ата минута гостите от Кърджали удвоиха преднината си, когато голмайсторът Иван Тилев центрира от фаул в пеналтерията на Ботев, а полузащитникът на домакините Дилън Мертенс в опит да изчисти топката с глава я предостави на Ласана Н‘диайе, който от непосредствена близост се разписа с удар от ждроб в долния ляв ъгъл на вратаря Аргилашки.

В класирането съставът на Александър Тунчев събра актив от 6 точки и зае третото място, на пункт пред четвъртия ЦСКА 1948. Тимът на Азрудин Валентич пък е последен без точков актив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай