Апаши сразиха Холандия и Чили

Апаши сразиха Холандия и Чили | StandartNews.com

"Лалетата" завършиха първи, "фуриите" биха за сбогом

Двубоят между Холандия и Чили (2:0) се превърна в Коледа за бандитите в Сао Пауло. Сериозен брой запалянковци станаха жертва на крадци и останаха без билетите си за мача. Апашите дебнели невинните хора на входа на метрото до стадиона. Ограбените опитаха да влязат с касови бонове, но бяха отрязани от ФИФА. "Какво искат? Най-голямото гето е точно до "Арена Коринтианс". Това е Бразилия", коментираха бразилските фенове. Полицията пък взе извънредни мерки, за да не допусне ново нахлуване на чилийски фенове.

"Лалетата" поизмиха честта на Европа в битките срещу Южна Америка с 2:0. Головете вкараха резервите Лерой Фер в 77-ата и Мемфис Депай (90). "Оранжевите" дадоха и жертва. Дирк Кайт се контузи. Преди срещата избухна война между Луис ван Гаал и адаша му Сколари. Холандецът обяви, че ФИФА толерира Бразилия и не е нормално отборите от група "В" да играят преди тези от "А". "Само глупак може да говори такива неща, но знам за какво става въпрос от Ривалдо. Аз лично исках да играем с Испания, но тях ги няма", отвърна селекционерът на "селесао".
Променената Испания пък не допусна нов срам и си тръгна с победа - 3:0 над Австралия, а Давид Вия се разписа на трето световно първенство. За него това бе последен мач за националния отбор, докато Шави Алонсо размисли и ще остане в тима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай