Драма с наш спортист! Грозната истина за държавата

Антъни Иванов със съдбовно решение

Драма с наш спортист! Грозната истина за държавата | StandartNews.com

23 – годишният плувец Антъни Иванов има желание да спре да се състезава. Според него няма смисъл да тренира повече.

Спортистът пусна няколко клипа в социалните мрежи. В тях той разказва в колко лошо положение е българският спорт. След време той изтри видеата, но “Господари” и “Мач Телеграф” показаха част от тях.

“Гледам на Даниил Медведев видеото и се замислям, че това е адски странно да се каже по принцип от някой спортист. Че си лягат късно, че ядат вредни неща, че излизат да пият с приятели и така нататък. Истината е, че абсолютно всеки спортист го прави. Просто самата общност, самите хора, всички извън хора си мислят, че това е нещо “уау” и нещо, което спортистите не трябва да правят. Това не е вярно, защото спортистите са абсолютно нормални хора.

“Най-интересното е, че ако видите нещата, които правя извън басейна, може би ще се учудите, че плувам по този начин. Просто истината е, че въобще не ми се плува. Ако се захвана наистина сериозно с плуването, ще плувам много добре. Но няма смисъл да се прави това нещо, защото няма спонсори, няма финанси, няма нищо, което да изкараш с плуването. Затова и всички спортисти извън високоплатените спортове търсят друга реализация“, казва Иванов.

Просто не виждам никакъв смисъл, особено да го правиш за България и всички да те плюят, все едно си най-големия грешник. Абсолютно никакво желание нямам, докато не застане някой сериозен човек и не каже “Аз ще ти помогна, ето ти… това трябва да направиш. Истината за българския спорт е супер грозна. Но просто все още никой няма топките да излезе и да го каже това нещо. И никога няма да ги имат, защото абсолютно всичко е навързано, направо е преплетено. Така че по-добре да не знаете истината за спорта.“

Иванов казва още, че му е омръзнало да мълчи: "Ще започна да нареждам абсолютно всички, много скоро. Ще ви стане тясно на някои хора. И то доста тясно ще ви стане. Въобще няма да разберете какво се случва. Но тази година аз няма да съм обвързан с никой въобще, освен с моя клуб Черно море, с който ще спечелим републиканското през април."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай