Англичани триумфират на Borovets Open Cup

Англичани триумфират на Borovets Open Cup | StandartNews.com

Боровец. Английските байкъри триумфираха през уикенда в най-авторитетното състезание по планинско колоездене Borovets Open Cup 2013. Участие взеха 137 от най-добрите байкъри в Европа и от България.

В оспорвания клас UCI 1, победата извоюва англичанинът Роб Смит, като втори и трети останаха неговите сънародници Алекс Бонд и Грегъри Брунаше. С невероятен финален спринт Смит успя да грабне победата. От българското участие в тази категория предна позиция спечели Росен Ковачев финиширайки 7-ми.

30 участници стартираха в авторитетната категория, като разликите във времената бяха през няколко секунди. В състезанието взеха участие байкъри от Англия, Испания, Италия, Франция, Румъния, Украйна и България. Отлична оценка за организацията даде комисарят на Международната федерация по колоездене Дразен Оресцанин (Хърв). Той определи трасето в Боровец като едно от най-добрите в Европа и беше категоричен, че курортът може да приеме състезание от световна купа, а дори и да бъде успешен домакин на Световно първенство.

Над 2000 души през всичките дни дойдоха да гледат финалите, а състезанието премина без сериозни инциденти, въпреки падналия дъжд в последните часове. Наградите бяха предоставени от Бороспорт, Max Bike, Sprint, Siven, Mucky Nutz и хотел Рила.

„Щастлив съм от първото място в това много трудно състезание. Всички бяха много подготвени и с радост бих дошъл в България, защото за мен Боровец е едно от най-прекрасните места за каране. Въпреки дъжда, организацията ви беше отлична и ще споделя моите впечатления на приятели си в Англия, а и в цяла Европа", заяви победителят Роб Смит.

На 19 август в Боровец ще се проведе първият професионален курс за планински колоездачи, като обучаващи ще бъдат част от елитните състезатели, взели участие в днешната надпревара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай