Алжир спечели Купата на Африка

Куриозен гол донесе втория успех на страната в турнира

Алжир спечели Купата на Африка | StandartNews.com

Футболистите на Алжир спечелиха Купата на африканските нации. На финала те победиха Сенегал с 1:0. Успехът на алжирците е втори за страната в турнира след успеха им през 1990 година. Сенегал остава без успех в турнира, като за втори път губи във финал след 2002 година. Куриозен гол в 79-а секунда на мача бе достатъчен за победата на Алжир. Багдад Бунеджа стреля от разстояние, топката рикошира в крака на защитник на Сенегал и с рядко виждана парабола прехвърли вратаря на тима Алфред Гомис.

Сенегал доминираше в оставащата част от игровото време, но играчите на отбора така и не успяха да намерят верния път към вратата на бившия страж на ЦСКА и Славия Райс Мболи, който пази без грешка за Алжир.

Играчите на Сенегал на два пъти имаха претенции за дузпи, но реферът подмина ситуациите. В първия случай в 38-а минута Нианг бе повален в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи. При втората ситуация в 60-а минута съдията даде дузпа за игра с ръка на Адлен Гедиура, но след намесата на ВАР отсъждането бе отменено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай