Алберт Попов с първа тренировка на сняг

Алберт Попов с първа тренировка на сняг | StandartNews.com

Състезателят от „А" националния тим по ски Алберт Попов направи първа тренировка на сняг. За талантът това бе първо качване на ските след жестоката кастастрофа в Зьолден при която загина тренора на националите Драго Грубеллник, а неговия попмощник Димитър Христов бе тежко ранен.

Тогава Алберт претърпя операция на скулата и глезена в която бяха сложени пирони. До сега Попов се възстановяваше без тренировки на сняг.

"Днес направих първа тренировка на сняг в Бачикоф, Австрия, където бе първата детска зимна олимпиада. Радостното е, че не усетих никаква болка. Все едно не съм спирал да тренирам със ските. Карах със специално направената от Head обувка, която ми помага, за да нямам проблеми с пироните, коментира пред www.bfski.com за феновете на ските от Австрия Попов. – До петък той ще тества новите модели ски Head, след което се прибира в България.

Алберт разкри още, че вече са му запазили час за 25 юли в болницата в Инсбрук, за да му извадят пироните от оперирания през ноември крак.

„До интервенцията ще мога да си тренирам нормално, а след това ще ми трябват 20 дни почивка и започват подготовката за новия сезон, допълни още Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай