Алберт блондин за първия старт

Алберт блондин  за първия старт  | StandartNews.com

Скиор номер 1 на България Алберт Попов изненада всички в Зьолден, като се появи с нов вид. Алпиецът ни реши да стане блондин. "Чувствам се много по-добре от миналия сезон и се надявам да покажа наистина най-доброто на старта на сезона в Зьолден", коментира за "Стандарт" Аби. Той тренира гигантски слалом с останалите звезди вчера от 10 до 11 ч, след което побърза към финала на дамите, за да гледа на живо спускането на Мария Киркова. Алпийката ни стартира добре и до средата на пистата "Ретенбах" изоставаше на прилична разлика от най-добрите. Тогава обаче допусна грешка, за да избегне сблъсък с една от вратите - излетя от пистата. Това стана в най-стръмната част и ускори здраво по склона.

За неин малшанс малко по-надолу имаше сериозна снежна бабуна, която Мария нацели фронтално. В резултат на това тя катапултира на 2 м нагоре и падна атрактивно. Журналистите веднага обявиха падането за номер 1 на деня. "Имах чувството, че съм скочила от втория етаж, каза с усмивка Мария на финала.

"Когато ме попитаха дали съм добре - нямах въздух, за да отговоря. Прибирам се в София и ще се готвя за слалома в Леви през ноември", каза още Киркова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай