Албена и Каварна домакини на евроквалификации по футбол

Албена и Каварна домакини на евроквалификации по футбол | StandartNews.com

Добрич. Албена и Каварна са домакини на първия квалификационен кръг за Европейското по футбол за девойки до 19 г., съобщиха от курортния комплекс.

Оттам добавят, че вече са пристигнали четирите тима, които ще играят. Това са съставите на Испания, Естония, Финландия и България. Всички представителни отбори и официалните лица от УЕФА са настанени в Албена, като срещите ще бъдат играни на стадионите в Албена и Каварна.

Мачовете ще бъдат ръководени от съдийски бригади от Швейцария, Румъния и Хърватска. Ще им помагат две от най-добрите българки в съдийството Анелия Синабова от Варна и Гергана Видова от Бургас.

Първите два отбора ще се класират за втория квалификационен кръг, в който съставите ще се разделени в 8 групи. В следващата фаза само осемте победители в групите ще получат квоти за европейското първенство по футбол за девойки до 19 години. Срещите са на 20, 22 и 25 октомври.Във всеки от дните се играят по два мача от 15 часа - един в Албена, един в Каварна. Първата среща на българките е срещу тима на Финландия, а последната - срещу Естония.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай