Активистка стресна Фетел

Немецът дръпна с 46 т. пред Алонсо за титлата

Активистка стресна Фетел | StandartNews.com

Себастиян Фетел дръпна с 46 точки пред Фернандо Алонсо за световната титла във Формула 1. Германецът спечели безапелационно Гран При на Белгия. Въпреки че тръгна втори на пистата "Спа", пилотът на "Ред Бул" бързо изпревари Люис Хамилтън и до края не изтърва лидерството. Втори финишира конкурентът му за титлата Фернандо Алонсо с "Ферари", а трети - победителят в квалификация Хамилтън.

След състезанието, докато първите трима празнуваха на подиума, активистка стресна охраната. Девойката, която се оказа, че е от "Грийнпис", се качи на покрива на подиума и не се знаеше какво щеше да направи преди органите на реда да и отрежат предпазното въже. Тя носеше плакат "Поздравления! Сега ни помогнете да спасим Арктика". Тя протестира срещу кампанията на официалния спонсор на Гран При на Белгия - "Шел", която ще търси нефт в Арктика.

"Това бе фантастично състезание от старта до финала. С много добра тактика. Помогна ми и изпреварването на Люис, след това темпото ми бе много добро и успях да го задържа. Страхувахме се от дъжда. Благодаря на всички, които работиха за този фантастичен резултат", заяви Фетел.

"Малко сме объркани, защото публиката ни освирква, после ни поздравява, не знам какво се случва", сподели още германецът. "Победата тук помага на всяка цена, успяхме да контролираме състезанието, колата бе по-добра, отколкото очаквахме. Имахме още малко резерв. Беше ми много приятно, момчетата в бокса не бяха толкова напрегнати", допълни Фетел.

Следващото състезание е след 2 седмици в Италия на легендарната писта "Монца".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай