Адвокатът на Милошевич съветва Ноле, нарече австралийците садисти

Томо Фила препоръча на тенесиста да обжалва депортацията

Адвокатът на Милошевич съветва Ноле, нарече австралийците садисти | StandartNews.com

Известният сръбски адвокат Томо Фила, защитавал бившия президент на Югославия Слободан Милошевич, отправи съвет към тенесиста Новак Джокович и екипа му да обжалват депортацията от Австралия.

"В случая с Новак Джокович, Австралия показа садизма си като държава", Коментира Томо Фила.  „Поканиха го и той имаше виза за влизане в страната. Какви садисти са те, личи от факта, че са го държали в хотел, който служи като затвор за 11 дни и са му отнели телефона. Държаха го като мигрант, който пристигна от Африка до Австралия с гумена лодка“, коментира Фила пред сртъбския "Телеграф".

По думите му през цялото това време Джокович е трябвало да заделу голяма сума пари за адвокати – 500 000 евро. Правният екип на самия Фила обаче не бил "включен в тази цифра".

„Бих посъветвал Новак и неговият екип да обжалват присъдата (депортиране), защото никое решение не е едноинстанционно решение. Страхувам се, че Новак ще бъде възпрепятстван да се състезава и на Уимбълдън и Откритото първенство на Франция“, казва още Фила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай