Адвокат поиска арбското наметало на Меси. Цената

какво е значението на черната пелерина

Адвокат поиска арбското наметало на Меси. Цената | StandartNews.com

Адвокат от Оман иска да купи за 1 милиона долара традиционното арабско наметало на футболната суперзвезда Лионел Меси, което му беше облечено по време на награждаването на Световното първенство по футбол в Катар, предава ДПА.

На церемонията на Меси му бе предложен бишт - традиционно арабско облекло, носено от Емира на Катар. Аржентинецът позволи на емира да наметне облеклото върху раменете му преди да вземе трофея от ръцете на президента на ФИФА Джани Инфантино.

"От името на Султанат Оман ви поздравявам за спечелването на Световното първенство в Катар през 2022 година", написа в Туитър Ахмед ал-Барвани, адвокат и член на парламента от Оман.

Ето какво е значението на черната пелерина, с която Меси трябваше да вдигне най-ценния трофей

Биштът е "символ на рицарство и мъдрост", добави той. "Предлагам ви 1 милион долара, за да ми дадете този бишт".

Държавният глава на Катар, емир Тамим бин Хамад Ал Тани, даде на Меси прозрачния бишт, който да носи за церемонията по награждаването.

Имаше доста критики, особено от Западния свят, че тържествата на аржентинците след победата им срещу Франция вече не са само от новите световни шампиони, но и на страната домакин. В арабския свят потребителите в социалните мрежи реагираха с удивление на критиките.

"Бях на стадиона и гледах на живо как емирът на Катар даде бишт на Меси. Този момент каза на света, че сме тук и това е нашата култура, моля, знайте го добре", каза Ал-Барвани пред вестник "The National".

"Бишт е символ на много неща, включително мъдрост, храброст, почтеност, щедрост и автентичност, но най-важното, казва кои сме ние", добави Ал-Барвани.

Ако успее да закупи наметалото, адвокатът не иска сам да го носи, а то ще бъде изложено на специално място.

"Ще бъде изложено, за да отбележи този момент на гордост и да ни помогне да го преживеем отново, а също така да ни напомни, че можем да направим всичко", каза Ал-Барвани.

Бишт е дълго наметало, носено от мъжете върху техните роби в държавите от Персийския залив и Иран за специални поводи.

Оказаха голяма чест на Меси с подарената от емира дреха

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай