7000 лв награден фонд за новогодишния крос в Правец

Стартът ще е в 23,50 ч на 31 декември, а финалът в началато на 2021-а

7000 лв награден фонд за новогодишния крос в Правец | StandartNews.com

Балканският новогодишен крос в

Правец с награден фонд от 7000 лв

 

Балканският новогодишен пробег в Правец ще бъде атлетическата атракция за края на 2020 г и началото на 2021 г. Наградният фонд на проявата е 7000 лв, което гарантира силни участници. Стартът на състезанието ще е в 23,50 ч в новогодишната нощ. Уникалното състезание е продължение на среднощния новогодишен пробег, който се провежда от десетилетия в гр. Правец. Тази година новото е, че АБАФ, БФЛА, община Правец и движението „Рън България“ обединяват усилия, за да стане събитието международно. Трасето на състезанието ще бъде 7 км шосеен пробег, а последните детайли (регистрация, възможности за хотелско настаняване и куверт в новогодишната нощ, програма, подробности за трасето и т.н.) се ще бъдат оповестени до 20 ноември.

Правец бе домакин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и жени по лека атлетика през 2019-а година, а атлетическата база на града има стадион с всички атлетически сектори, като и стадион за загряване с нови атлетически писти.

Регистрация за любители бегачи за Балканският новогодишен пробег може да се направи на www.runbulgar.com. Победителите при мъжете и жените при заявените бегачи от АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) ще получат по 300 евро. Финансови стимули в евро има до шесто място (150 евро). В класирането за „Рън България“ също пари ще се дават от първо до шесто място. Победителите при мъжете и жените ще си тръгнат с по 250 лв, а шестите с по 80 лв.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай