60 000 пяха за Стенли

Капитанът се разплака на прощаване с футбола

60 000 пяха за Стенли | StandartNews.com

Великият Стилян Петров се раздели с кариерата си на футболист. Капитанът го направи като най-големите, към които се числи. 60 000 души на "Селтик парк" го изпратиха на крака и с бурни овации в неговия бенефис. В Глазгоу имаше и сълзи. И в очите на Стан, и в тези на неговите приятели на терена, а и на хората по трибуните, които го обожават.

Любимецът с номер 19 на гърба бе събрал за благотворителния си бенефис плеяда от световни звезди на Цар Футбол. Хенрик Ларсон, Пиер ван Хойдонк, Нийл Ленън, Йохан Мялби, Шей Гивън, Джон Тери, Робер Пирес, Джейми Реднап бяха само част от тях. Кишишев, Йовов, Бербатов, Мариян Христов, Мартин Петров също станаха част от шоуто. Съпругата на Стилян Петров - Паулина, изгледа спектакъла от ложите и на няколко пъти също не сдържа емоциите си и се разплака. На зеления килим един срещу друг се изправиха отборите на "Стилиян Петров XI" срещу "Селтик", съставен от бивши играчи на гранда от Глазгоу. Легендата Кени Далглиш и Дани Макгрейн тренираха тима с името на Стенли. От другата страна пък бяха Мартин О'Нийл, Джон Робъртсън и Стийв Уолфорд.

Тимът на "Стилиян Петров XI" се наложи с 5:3, като Бербо игра в името на приятеля си с цялата артистичност, която притежава. Митко записа хеттрик за победителите. Не головете бяха важни.

Най-вълнуващият момент бе в 19 минута. Тогава стадионът стана на крака и аплодира големия българин. Всички футболисти и фенове по трибуните отдадоха уважение към Стилиян Петров. Той порита 31 минути за "Стилиян Петров XI" през първата част. През втората пък се включи за "Селтик" в 85-ата и доигра бенефиса до края. Последваха топли прегръдки между него и всички участници в мача. Кулминацията обаче тепърва предстоеше. Стилян грабна микрофон и със сълзи на очи благодари на феновете и приятелите си. Когато спомена жена си Паулина, тя слезе при него на терена заедно с двамата им синове. Камерите на телевизиите, предаващи срещата, показаха хиляди разплакани лица. Те изпратиха играча Стилян Петров в последния му мач. Сега го очакват сред тях, защото той е голям и като Човек. И го доказа!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай