Три месеца домашен арест за футболист нарушил карантината

Полицията в Белград задържала Александър Прийович в кафене след 17,00 часа

Три месеца домашен арест за футболист нарушил карантината | StandartNews.com

Три месеца домашет арест получи сръбският футболист Александър Прийович, заради нарушаване на комендантския час, наложено поради пандемията на коронавирус. Това съобщи ТАСС. Прийович бе задържан в ресторант в един от хотелите в Белград, където беше след 17:00 часа. Съобщава се, че футболистът се е признал за виновен. Нарушителите на комендантския час са изправени пред затвор до три години. Миналия месец сръбският нападател на Реал Мадрид Лука Йович наруши карантинните условия, като посети партито за рождения ден на приятелката си в кафене в Белград.

Сърбия напълно е затворила границите си и има въведен комендантски час. Парламентарните избори бяха отменени, междуградските автобусни и железопътни услуги бяха спрени. Хората над 65 години нямат право да излизат на улицата.

29-годишният Прийович по настоящем играе за Ал-Итихад (Саудитска Арабия). Преди това е бил в гръцкия ПАОК, с който печели националното първенство и два пъти Купата на Гърция, полския „Легия“ (шампион на страната и носител на Купата на Полша), швейцарския Сион (спечели купата на страната). Като част от сръбския национален отбор Прийович игра на Световното първенство по футбол през 2018 г. в Русия. За последно той бе част от националния през юни 2019-а  за мачовете с Украйна и Литва. Приийвич има 13 мача за националния отбор, в които вкара два гола. В Сърбия са регистрирани около 1,5 хиляди случая на коронавирусна инфекция, 44 души са загинали. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай