20 000 евро глоба чака Благо Георгиев

20 000 евро глоба чака Благо Георгиев | StandartNews.com

20 000 евро глоба чака Благо Георгиев, ако се вземат предвид предишни случаи на вандализъм в Колизеума, показа проучване на "Стандарт". Както е известно, Джизъса беше арестуван да драска с монета историческия обект. Толкова плати преди броени дни 22-годишна ливанска туристка, защото издълбала инициалите си с монета. През ноември миналата година 42-годишен руснак беше глобен с 20 000 евро и 4 месеца условно лишаване от свобода отново за изписване на буквата "К" на стената на античния амфитеатър.

Това не са единствените инциденти с непослушни туристи, които често извършват вандалски действия върху туристическата атракция. През март две калифорнийки между 21 и 25 години бяха арестувани, след като издълбали първите букви от имената си на стена от западната страна на Колизеума, който се посещава от повече от пет милиона туристи годишно. По-рано през миналата година 15-годишно канадче беше хванато да се опитва да открадне камък на близо 2000 години.

"Стандарт" прави опити да се свърже с футболиста, но засега безуспешно. Руският му телефон дава свободно, а българският е изключен. Личният му PR заяви, че няма връзка с Благо, но познавайки възпитанието му, изключва подобен инцидент. "Може да е друг Благо Георгиев", надяваше се Наско Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай