Кличко: Имам да казвам нещо важно на Кубрат след мача

Кличко: Имам да казвам нещо важно на Кубрат след мача | StandartNews.com

Хамбург. Престрелките между световния шампион по бокс Владимир Кличко и родния претендент Кубрат Пулев продължават с пълна сила. В интервю за Нова телевизия украинецът призова Пулев да се яви на пресконференцията след мача между двамата, защото "има нещо да му казва нещо важно".

Българинът избра да не се яви на пресконференцията преди мача, заради номерата, които световният шампион продължава да му играе. Двамата се изправят един срещу друг на 15 ноември, тази събота, в Хамбург.

"Кубрат Пулев се оплаква? Няма да коментирам какво е казал, защото той го използва като оправдание. Дейвид Хей правеше същото и той очевидно върви по стъпките му. Така беше с онази пчела, която ухапала Хей. Така че въпросите за допинга, за неявяването на пресконференцията и проблемът с ръкавиците са само част от тези оправдания. Въпреки всичко аз уважавам Пулев и смята, че той заслужава да е тук. Не трябва да пропуска пресконференцията след мача, защото имам да кажа нещо много важно", заяви Кличко.

СНИМКИ от подготовката на двамата - ТУК!

"Чувствам се отлично и готов. С Божията помощ и българите зад мен се надявам да успея", каза Кубрат също пред камерата на Нова. телевизия, която ще излъчи мача между двамата в събота вечер.

„Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици", така най-добрият ни боксьор коментира поредния номер от страна на Кличко – предоставените му в последния момент боксови ръкавици са с марка Кличко и са произведени специално за украинеца. За Пулев обаче те са нестандартни и ръцете му трудно влизат в тях.

„Ръкавицата е най-важното нещо в бокса. Все едно във Формула 1 да не видиш гумите и да не знаеш с какви гуми караш", изтъкна Кобрата.

"Това не е номер към мен. Това е за негово удобство. Той си е направил тези четири колана, като негов монопол ги държи и прави, каквото си иска. Не дава допинг контрол, може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след него да даде абсолютно чиста допинг проба. И това не е възможно, а сигурно", заяви още българинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай