Стойчо съди "Титан" за 6 заплати

Стойчо съди "Титан" за 6 заплати | StandartNews.com

София. Бившият треньор на ЦСКА обяви, че ще съди собствениците на клуба заради 6 заплати, които му дължат. Той определи ситуацията в клуба като батак и също така нападна изпълниелния директор Георги Илиев-Майкъла.

"Хората от моя екип ме съветваха да не поемам ЦСКА. Знаехме какъв батак е в клуба, какви са проблемите, но аз бях убеден, че ще се справим. Много ми е мъчно, че се разделяме по този начин, крайно обидно ми беше. Шест месеца аз и моите колеги не сме взимали заплати", заяви Младенов на специалната пресконференция, която свика.
Той каза, че е бил съгласен да намали сумата по неустойката, която била записана в договора му. Ръководството обаче не се съгласило. "Направих компромис, който не се прие, и отиваме на съд. Няма да съдя ЦСКА, а ще съдя "Титан". Не съм в ЦСКА заради парите, но моите знания имат цена и трябва да бъда уважаван", добави той.

"Най-голямата грешка на "Титан" е, че ме поканиха за треньор, защото аз постоянно изисквах нужните условия за работа. В клуба няма стратегия за развитие, не се знае какво ще се прави утре, няма никакава последователност. Това не е професионално, не отива на клуб като ЦСКА. Няма база, няма стадион, няма терени - обикаляме София и се чудим къде да тренираме", каза още бившият треньор на "червените".

"На един треньор можеш да му търсиш отговорност, когато му дадеш възможност да си прави селекцията и му осигуриш условия. А не като му водиш играчи, които не са одобрени от него. Останах в ЦСКА въпреки всичко, защото обещах на феновете, че няма да си тръгна и ще отстоявам интересите на клуба. И те трябва винаги да знаят, че си оставам един от тях", добави Младенов.

"Отнесоха се с мен като с дрипльо! Много съм унизен, много. Много търпях, много стисках зъби, но бях обещал на феновете да не си тръгвам. Дадох цялото си сърце и душа, работих за доброто на ЦСКА", каза още легендата.

Стойчо обяви, че заедно с Майкъла са работили по селекцията и зимната подготовка на отбора, а в същото време изпълнителният директор добре е знаел, че ще има треньорска смяна.

"Изключително съм разочарован от поведението му, защото до последния момент с него решавахме за селекцията, подготовката, а през цялото време е знаел, че ме сменят. Той обаче не ми каза нищо. Точно от него не съм го очаквал. Бяхме съотборници дълги години, не сме имали проблеми", заяви Младенов.

"Преговарял е с други треньори, знаел е, че ме сменят. Не е коректно от негова страна. Нека кажат в крайна сметка какъв е той в ЦСКА - стоител или спортно-технически директор. Точният му пост не ми е известен", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай