Спокойно, ще вкараме в последната минута

Спокойно, ще вкараме в последната минута | StandartNews.com

"Лудогорец" разби на пух и прах схващането за примиренческия български манталитет.

"Орлите" полетяха в дебюта си в Шампионската лига, сякаш са отбор с дългогодишен опит в най-комерсиалния турнир. В играта на разградчани има някаква необяснима магия, увереност, че нещата ще се случат както трябва.

Макар и в 90-минута, това накрая се случи. На Националния стадион в сряда вечер всеки втори коментар гласеше: "Спокойно, ще ги бием в последните минути". Дали това е карма или не - не може да се каже.

Сигурно е обаче, че "Лудогорец" излиза от нашия, познат стереотип на тим, който чака грешка на противника. Вместо това "орлите" кълват безмилостно всеки изпречил им се на пътя. За пръв път от много години български клуб не се кланя на чуждите имена и идоли. Не се плаши от тях. В главите на футболистите стои единствено мисълта за битка и победа. Това е нещо, което се долавя във въздуха.

При всички положения го усещат и противниците им. Някой ще каже - така е, защото в отбора е пълно с класни чужденци. Да, ама не.

В мача с "Базел" се видя, че истинските лидери на "Лудогорец" са си наши момчета. Съни Дяков спечели 90 процента от единоборства в срещата и зарази със своя дух съотборниците си. Като истински капитан. Вратарят Владо Стоянов вдъхва сигурност в целия тим. Героят Данчо Минев пък винаги прави най-силните си мачове, когато е необходимо. Такава тупалка като неговата в края я могат само играчи с вяра. След двубоя нямаше футболист, който да не благодари на публиката.

Може да е нещо мъничко, но това е сигурен показател, че тези мъже се хвърлят в огъня и за феновете. Не само за парите и славата. Прави впечатление, че в "Лудогорец" никой не говори за премии и пари. Ето защо шампионът някак си не се вписва в познатата родна рамка. Дори хейтърите, които сипят жлъч по "Крейзи форест", вече не намират аргументи.

Невероятно, но изключително изобретателният, когато става дума за обиди и очерняне роден фен, вече губи почва под краката си. Примерът са социалните мрежи. Там след успеха над "Базел" хулещите се скриха в миша дупка. За сметка на това обаче всеки трети статус бе изпълнен с гордост и благодарност за положителните емоции, които донесоха на България храбреците от "Лудогорец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай