Психопат със силни емоции зад убийството в Нови Искър

Психопат със силни емоции зад убийството в Нови Искър | StandartNews.com

Жестокото убийство от Нови Искър шокира страната и предизвика много въпроси. По противоречивата информация, която имаме, е трудно да се направи уточнение какъв и кой би могъл да бъде предполагаемият извършител. В крайна сметка това, което е сигурно, е, че имаме пет убити в къщата. Жената, която е трябвало да бъде вероятно в къщата и може би е изведена, може би сама е избягала, още не сме наясно, е убита на място, на което е трудно да се стигне, без да познаваш района. Очевидно е, че или мъжът, или жената са връзката към убиеца, тъй като възрастната жена, бабата, не би могла да представлява интерес за никого. Децата, 18-годишното момче и 16-годишното момиче, също не биха могли да представляват интерес, така че съвсем логична е версията, че става дума за някакъв конфликт, който е избухнал между един от двамата или между двамата и трето лице. Това трето лице вероятно е извършителят.

Прочетох на доста места, че вероятно извършителят е бивш затворник, т.е. криминално проявено лице, което е било близко преди 4 години с Кети. При това свидетели твърдят, че той непрекъснато се опитвал да контактува с нея през последните години, а тя се опитвала да го избегне и даже да подчертае, че връзката й с Неделчо е много стабилна. Доколкото разбирам, не е много ясно дали това е лицето, което е извършило престъплението, но това е една версия, която има правно съществуване и може би е единствената сериозна, която съществува в момента. Вероятно, за да се изясни, трябва да бъде намерено това лице и то се търси сериозно. Фактът, че се търси някъде в близост около Нови Искър и то в горите, сочи, че

МВР е получило някаква конкретна информация

защото иначе трудно би му хрумнало на някой да седне да проверява околните горски пространства на Нови Искър, без да има някаква по-класифицирана, по-точна информация.

Така че аз съм на мнение, че това е човек, който е психопат по своята същност. Вероятно, когато е взел решението, е бил в по-особено състояние, силно емоционално, може би и под влияние на алкохол или на дрога. Но след като е взел решението, той съвсем добре е преценил и е направил плана за това как да извърши това отмъщение. Много вероятно е да е наблюдавал и къщата преди Нова година, стана ясно, че кучето е убито, убитите хора са в различни помещения, което значи, че той е бил наясно колко хора са в къщата. Тъй като имаше много коментари, че дори да е квалифициран убиец, той трудно може да извърши сам убийство на толкова хора, искам да напомня, че деянието е извършено на Нова година. По принцип тогава хората употребяват доста алкохол, започва да им се доспива към 2-3 часа и вероятно този момент е използвал убиецът. Мисля, че някои от убитите са спали, други са били в полусънно състояние. Затова той без съпротива е успял да ги ликвидира. Ако това е затворник, той най-вероятно има и т. нар. професионална подготовка, която в затвора се получава, той е школа за престъпление. Там се обсъждат членовете от Наказателния кодекс, кой адвокат е най-добър, за да се избяга наказателна отговорност и това най-вероятно е дало подготовката на човека. Виждате, че няма гилзи, затова аз смятам, че

не е използван револвер

поради това, че много изстрели са дадени и те вероятно са от полуавтоматично оръжие. Така че според мен револверът не е предполагаемото оръжие. Извършителят е бил обучен как да събира гилзите. Най-вероятно си е бил сложил някаква торба на ръката, така че те да падат вътре. Има такива прийоми, които точно в затворите се обсъждат от затворниците. Но аз не мисля, че става дума за някакъв суперкилър, за убийство, свързано с някаква аматьорска структура. Може би на някого му се иска това да е много сложно престъпление, но ние през последните месеци имаме достатъчно сложни престъпления, за да предполагаме, че и това е такова. Това е по-скоро от тези престъпления, които може би неправилно характеризираме като битови, но по-скоро са свързани с някаква емоция, с някаква психическа неуравновесеност. Според мен скоро ще бъде открит извършителя и хората ще се поуспокоят. Мисля, че развръзката е до ден-два. Този тип престъпления, ако става дума за битово престъпление, се разкриват в България общо взето почти всичките. Престъпленията, които са извършени на професионална основа, са трудно разкриваеми. Тук имаме предварителна подготовка, очевидно имаме умисъл, очевидно извършителят се е самообучил за това как би могъл да извършил престъплението, без да остава следи, но винаги остават следи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай