"Левски" е на финал за Купата на България

"Левски" е на финал за Купата на България  | StandartNews.com

София. "Левски" е първият финалист за Купата на България. "Сините" завършиха 0:0 с "Локомотив" София на стадиона в столичния квартал "Надежда", а след успеха с 3:1 преди седмица те се класираха напред.

"Сините" чакат своя съперник за финала, който ще бъде определен в четвъртък след реванша между Берое и Славия в Стара Загора. Двата отбора завършиха 0:0 в София.

Осем промени направи старши треньорът на гостите Николай Митов в сравнение с двубоя с "Литекс" през уикенда. В същото време, Емил Велев излезе с доста офанзивна формация, въпреки това зрителите на стадион "Локомотив" не видяха попадения.

Времето в столицата бе много топло, а двата тима направиха сравнително равностоен двубой. Като цяло обаче гостите могат да съжаляват повече за равенството, тъй като по-чистите положения се отвориха пред тях. Много добър мач обаче направи стражът на "железничарите" и бивш вратар на "Левски" Божидар Митрев.

Срещата започна с превес на "Левски", който успя да създаде няколко голови положения през първото полувреме, но така и не реализира гол. През втората част играта се поизравни и домакините дори натиснаха, но също не успяха да стигнат до двата гола, които им бяха необходими, за да продължат напред.

Това е първи финал за "Левски", който е рекордьор по отличия в тази надпревара, от 2007-а година насам когато победи "Литекс" с 1:0.

Финалът за Купата на България тази година е насрочен за 15-и май, събота. По първоначална програма, той трябва да стартира в 17:30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай