Как Бербо не падна в блатото

Как Бербо не падна в блатото | StandartNews.com

Георги Даскалов, ekipnews.com

На 3 септември Димитър Бербатов беше представен като играч на солунския ПАОК. На стадиона да го видят дойдоха десетина хиляди души. Толкова хора не ходят на всичките 5 мача заедно в т.нар. елитна футболна група на България. Същият ден националният отбор игра "решителна квалификация" с Норвегия. Около 13 000 човека изгледаха един лишен от всякаква мисъл и мотивация тим - българския, и един отбор без суперзвезди, но вършещ съвестно работата си - норвежкия.

Сега повече от всякога се разбира защо Димитър Бербатов се отказа от националния отбор, а преди година и нещо каза заради хулите срещу себе си - дори и когато тръгна да слизам, пак няма да падна толкова ниско, колкото сте вие.

Бербатов се отказа от националния отбор, понеже е нормален човек. Нормалните хора в България виждат, че отборът е заграбен от неколцина пълни некадърници, които редят състава и "бичат кинти", както се изразяват в техните среди, на гърба му.

Да играе в този отбор, за нормален човек не само е безсмислено. Но и унизително. Ако беше останал, Бербатов щеше да е параван на безобразията, без да може да направи нищо - нито на терена, нито извън него. Та в този отбор няма и един човек, който да му даде свестен пас.

Затова се и махна. Както правят мнозина свестни българи - като не могат да променят нещо, поне да не участват.
Както направи и Матей Казийски. Но все пак волейболът още не е паднал до нивото на футбола. И дано не падне. Може и да му се размине, понеже парите във волейбола са все пак по-малко.
Ама кой знае. Способен народ сме ние.

Българският футбол се превърна в перачница на пари и репутации и е узурпиран и изстискван безжалостно в частна полза.
Но много неща в България са така. Нима в Народното събрание не се гласуват закони в частна полза? Нима държавни институции не са впрегнати, за да осигуряват комфорт на токови, бензинови, банкови и всякакви други монополисти и картелчици?

И какво може да направи нормалният човек, щом дори един Бербатов не може нищо повече, освен да откаже да участва?
И докато ние се отказваме, ония си играят играта.
Тъй върви светът...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай