Четвъртък,

Как Бербо не падна в блатото

От: Администратор -
3267
Как Бербо не падна в блатото
A
A
A

Георги Даскалов, ekipnews.com

На 3 септември Димитър Бербатов беше представен като играч на солунския ПАОК. На стадиона да го видят дойдоха десетина хиляди души. Толкова хора не ходят на всичките 5 мача заедно в т.нар. елитна футболна група на България. Същият ден националният отбор игра "решителна квалификация" с Норвегия. Около 13 000 човека изгледаха един лишен от всякаква мисъл и мотивация тим - българския, и един отбор без суперзвезди, но вършещ съвестно работата си - норвежкия.

Сега повече от всякога се разбира защо Димитър Бербатов се отказа от националния отбор, а преди година и нещо каза заради хулите срещу себе си - дори и когато тръгна да слизам, пак няма да падна толкова ниско, колкото сте вие.

Бербатов се отказа от националния отбор, понеже е нормален човек. Нормалните хора в България виждат, че отборът е заграбен от неколцина пълни некадърници, които редят състава и "бичат кинти", както се изразяват в техните среди, на гърба му.

Да играе в този отбор, за нормален човек не само е безсмислено. Но и унизително. Ако беше останал, Бербатов щеше да е параван на безобразията, без да може да направи нищо - нито на терена, нито извън него. Та в този отбор няма и един човек, който да му даде свестен пас.

Затова се и махна. Както правят мнозина свестни българи - като не могат да променят нещо, поне да не участват.
Както направи и Матей Казийски. Но все пак волейболът още не е паднал до нивото на футбола. И дано не падне. Може и да му се размине, понеже парите във волейбола са все пак по-малко.
Ама кой знае. Способен народ сме ние.

Българският футбол се превърна в перачница на пари и репутации и е узурпиран и изстискван безжалостно в частна полза.
Но много неща в България са така. Нима в Народното събрание не се гласуват закони в частна полза? Нима държавни институции не са впрегнати, за да осигуряват комфорт на токови, бензинови, банкови и всякакви други монополисти и картелчици?

И какво може да направи нормалният човек, щом дори един Бербатов не може нищо повече, освен да откаже да участва?
И докато ние се отказваме, ония си играят играта.
Тъй върви светът...


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички