Хардлайнерите са в дъното

Хардлайнерите са в дъното | StandartNews.com

Америка е парализирана. Тя е заложник на една радикална група хора, която е решена на всичко, за да постигне целите си, пише в коментара си Михаел Книге от Дойче веле.

Републиканецът Джон Маккейн е много прав. Той изрича истината, когато казва, че блокирането на новия бюджет с цел да се отмени здравната реформа на президента Обама не отразява волята на американския наро. Но трезвият анализ на Маккейн, а и на много други умерени представители на републиканците, не е в състояние да спре хардлайнерите в редиците на тази партия. Хардлайнерите републиканци залагат всичко на една карта: в името на заветната цел да катурнат здравната реформа на Обама те са готови на всичко - дори на това да парализират цялата държава.

Републиканците знаят много добре, че жертва на техния политически рекет е не президентът Обама, а обикновеният американски гражданин. В случая обаче това изобщо не ги интересува. Онези от тях, които са до крайност надъхани с тяхната си идеология, твърдо вярват, че са единственият изразител на политическата истина. Което, според тях, очевидно им дава правото да взимат за заложник цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай