Жените на Казанлък стартират кампания за откриване на Споделено пространство „Детство без насилие“

Кампанията се инициира по повод Международния ден на жената – 8 март

Жените на Казанлък стартират кампания за откриване на Споделено пространство „Детство без насилие“ | StandartNews.com

Споделено пространство “Детство без насилие“ ще открие сдружение „Жените на Казанлък“ към Центъра за превенция на насилието в Младежки дом, Казанлък. Пространството ще бъде за подкрепа и взаимопомощ на деца, пострадали от насилие. Ще бъде осигурена подходяща среда, със специализиран екип от психолог и социален работник за оказване на психологическа подкрепа за преодоляване последиците върху развитието на детето. Това ще бъде пространство, което ще дава усещане за сигурност, защитеност и споделена емоционална близост, което ще помогне на децата да излязат от кръга на насилието в живота си, за да продължат да се  развиват щастливо.

Кампанията се инициира по повод Международния ден на жената – 8 март. Нашата цел е да съберем достатъчно финансови средства, необходими за обзавеждане и техническо оборудване  на пространството, за да продължим да помагаме на децата и семействата им. За да осъществим тази наша дейност се нуждаем от допълнително финансиране. За целта сме поставили кутии за дарения в няколко търговски обекта на територията на града – кв. “Изток“  магазин „Трапезико“ , кв. ”В.Левски” магазин “Диана” и СИ БИ ЕС. През м. март ще проведем и благотворителна кулинарна изложба, за която допълнително ще предоставим информация.

Разчитаме на подкрепата на индивидуални и корпоративни дарители за подкрепа на каузата.

Според данни на УНИЦЕФ , всяко  второ дете/47%/ е преживяло някаква форма на насилие до 18 годишна възраст, като емоционалното насилие е най – срещаният вид насилие/ 45, 9%/, последвано от физическо насилие /31,2%/,  сексуално насилие /15,6%/ и пренебрегването /10,5%/. Насилието най- често се наблюдава сред децата в училище. Децата и младите хора, преживели насилие  често се чувстват в опасност, имат много по – ниско ниво на благосъстояние в сравнениe с останалите деца. При децата, преживели една форма на насилие, е силно изразена взаимна зависимост с преживяването на други видове насилие. Всички тези данни са не само стряскащи, но и неприемливи.  Насилието над деца продължава да бъде сериозен проблем и ежедневие със сериозни последствия за живота и здравето на много деца. Затова е важно, да започнем с превенцията на насилието от най – ранна детска възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай