Затвориха пристанище Варна

Силният вятър е съборил светофари, клони, дървета и метална ограда

Затвориха пристанище Варна | StandartNews.com

Пристанище Варна е затворено заради силния вятър, съобщават от ДП „Пристанищна инфраструктура“

Летище Варна работи нормално, но е бил отменен полетът за София в 8,40 часа. Полетът, който трябваше да пристигне тази сутрин от София също не се е състоял, пише Морето.нет.

Автобусите на Градски транспорт са имали проблем с придвижването при обръщача в квартал „Владислав Варненчик” и това е наложило регулиране на маршрута в района, съобщава Радио Варна.

Няколко секции на светофарни уредби също са паднали от силния вятър. Рано сутринта е паднала метална ограда по улица "Вяра" във Варна и това е спряло преминаването на автобуси по линия с номер 148. Подобен инцидент временно е затруднил движението на автобус по линия №14 при обръщача на спирка „Почивка”. С помощта на пожарната препятствията са отстранени.

Над 25 сигнала са подадени в община Варна за паднали клони и дървета през изминалата нощ. Щетите са само материални. Няколко автомобила са били смачкани от паднали дървета поради силния вятър. Той е причина и за падналата коледна украса в квартал „Галата”.

Сериозен е бил проблемът с паднало скеле на сграда на улица „Котел” до Драматичния театър. Полицията е оградила мястото, а пожарникарите са отстранили скелето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай