Засадиха 45 дървета в Мирково по програма „Нашето зелено утре"

Над 200 нови фиданки от различни видове ще красят площадите и улиците „Ал. Стамболийски" и „Г. М. Димитров"

Засадиха 45 дървета в Мирково по програма „Нашето зелено утре" | StandartNews.com
  • Над 200 нови фиданки от различни видове ще красят площадите и улиците „Ал. Стамболийски" и „Г. М. Димитров"

Кметът на община Мирково Цветанка Йотина даде старт на инициативата „Нашето зелено утре" в общината на 28 октомври. В първия ден бях засадени 45 японски вишни на площада пред кметството и по ул. „Александър Стамболийски". „Нашето зелено утре" е инициатива на четири дружества на Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД и се осъществява в партньорство със седем общини от Средногорието и Етрополе.

От страна на община Мирково в инициативата, освен кмета, се включиха Общинският съвет, заместник-кметът г-н Велко Лисев, секретарят на общината г-жа Цвета Попова и служители от администрацията. От страна на дарителите в засаждането участваха д-р инж. Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, инж. Стоил Димитров, зам.-генерален директор „Производство" в Елаците-Мед и служители на четирите дружества като доброволци.

Компаниите осигуриха средства за закупуването на фиданки. Екип на „Елаците-Мед" АД, заедно с фирмата доставчик на дръвчетата бяха подготвили предварително терените за засаждането. Поетапно ще бъдат засадени над 200 дръвчета от видовете – японска вишна, червенолистен шестил, американски червен дъб и ясенолистен явор.

Цветанка Йотина благодари на ръководствата на четирите компании за подкрепата, която оказват на общината и подчерта, че със съвместни усилия Мирково ще стане още по-красиво място за живеене. Преди засаждането в Мирково беше извършено озеленяване по програмата „Нашето зелено утре" на терени в община Етрополе, като там се включи и кметът Димитър Димитров, в Златица, Чавдар и Копривщица. Инициативата продължава в община Челопеч, Чавдар и Пирдоп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай