Сряда,

Започва ремонт на Околовръстното в Исперих

От: Мартина Суботинова -
258
Започва ремонт на Околовръстното в Исперих
A
A
A

На 4 август започват ремонтни дейности на Околовръстния път в град Исперих за над 4,7 млн. лв.

Това са 5 км второкласна и третокласна пътна мрежа. Инвестицията е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът включва път III-205 от Разград – Исперих – Стефан Караджа“ /от км 31+281 до км 31+935/, който съвпада с улица „Васил Левски" в гр. Исперих. Дължината на участъка е 0,6 км. Ще се ремонтира и път II-23 Русе - Кубрат - Исперих – Дулово /от км 78+753 до км 82+932/, който съвпада с улиците „Никола Вапцаров“, „Васил Левски", „Христо Смирненски“, „Ахинора“ и „Арда“ в града, с обща дължина 4,1 км.

Двете отсечки са с висока интензивност на движение и от голямо социално и икономическо значение за региона. Всекидневно се използват от множество граждани за достигане до работните им места и автобуси. Проектът предвижда нова асфалтобетонова настилка и бордюри. Ще бъде възстановено отводняването чрез почистване на канафките, повдигане на дъждоприемните шахти и др. Отсечката ще е с обновени пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ремонтно-възстановителните работи ще се изпълняват поетапно, а движението ще се извършва в една лента. Трафикът по ул. „Ахинора“ ще се ограничи изцяло за времето на ремонта поради по-тесния габарит на пътя. Ще се пропускат само автомобили на спешна помощ, обслужващи близката болницата. Останалите моторни превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут през улиците „Гео Милев“ и „Димитър Полянов“.

Миналата година с Постановление на Министерски съвет от 18 декември 2019 г. правителството отпусна 5 520 000 лева целеви средства за общините от област Разград, като с 1 000 000 от вече започна изпълнение на проект за ремонт и рехабилитация на улици в град Исперих, а с останалите средства се реализират проекти в другите общини на областта.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията