Задържаха полицаи в схема за купуване на гласове

По-рано днес бяха задържани 15 души за купуване на гласове в Бургаския регион

Задържаха полицаи в схема за купуване на гласове | StandartNews.com

Заловиха бивш и настоящ полицай по време на акцията за купуване на гласове в Бургас, съобщи МВР. Иззети са и веществени доказателства. Изготвено е предложение до министъра на МВР за образуване на дисциплинарно производство и отстраняване на задържания служител. По случая е образувано следствено дело.

Припомняме, по-рано днес бяха задържани 15 души за купуване на гласове в Бургаския регион. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи свързани с изборния процес.

Иззети са още преносими компютри (лаптопи) и мобилни телефони.Разпитани са свидетели. От един от претърсените адреси в с. Гюльовца, е намерена и иззета сумата от 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца, са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски долара и 8 100 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай