Вярно ли? Разрешили строеж на 17-етажни блокове върху свлачище

Това съобщи Любомир Богданов

Вярно ли? Разрешили строеж на 17-етажни блокове върху свлачище | StandartNews.com

Изградена е първата изцяло нова пешеходна алея в кв. „Лагера“, съобщи в ефира на Радио София Любомир Богданов, който преди няколко месеца в рубриката „Вашият квартал е нашата кауза“ беше определил 10 основни искания на жителите на „Лагера“. След излъчването на предаването някои от исканията вече са факт, каза Богданов.

„Вторият казус, който започна да се решава това са незаконните гаражни клетки на територията на ж.к. „Лагера“. Идеята е много добра, защото ще се освободят места. Ние проверихме собствеността на самите парцели, те са общинска собственост и са прилежащи на хората от блока, така че на тях не би трябвало да може да се строи, освен ако общината не реши в даден момент да ги продаде на някой частен инвеститор“, каза Богданов.

Той добави, че досега по другите основни точки няма никакво развитие, като чешмата, тоалетната, училището.

„Това, което ни изненадва, че покрай цялата тази суматоха се появява една заповед на НАГ и по специално на главния архитект на София, която е за изменение на целия устройствен план и съвсем случайно се прокрадват два 17-етажни блока. Това го нямаше в нашите точки. Те са позиционирани върху свачищна територия и върху съществуваща горичка, която я укрепва. Ако някой започне там нещо да прави, това ще застраши живота на много хора“, коментира Любомир Богданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай