Петък,

Във Видин заседава областната комисия по епизоотиите

От: Стандарт -
Във Видин заседава областната комисия по епизоотиите
A
A
A

В Областна администрация Видин се проведе заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания, председателствано от областния управител Албена Георгиева.
„Наблюдава се успокояване на епизоотичната обстановка по отношение  заболяването Африканска чума по свинете, както и намаляване на интензитета на разпространение на вирусната зараза на територията на страната“, каза областният управител в началото на заседанието. Д-р Адриян Данков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Видин запозна присъстващите с епизоотичната обстановка на територията на България, като отбеляза, че към момента в страната няма случай на АЧС по домашни свине. „На територията на област Видин се изпълняват действия по превенция и недопускане разпространение на заболяването“, отбеляза д-р Данков. Той информира, че всички 79 проби за вируса на АЧС, взети от отстреляни диви свине в областта са отрицателни, както и контролирано взиманите проби от свинекомплекса в гр. Дунавци.
 „Остава готовността на всички институции за своевременно организиране и координиране на всички действия, съобразно институционалните компетенции, с цел намаляване на риска от появата на нови случаи на АЧС“, каза в заключение областният управител на Видин Албена Георгиева.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички