Понеделник,

Във Видин заседава областната комисия по епизоотиите

От: Стандарт -
A
A
A

В Областна администрация Видин се проведе заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания, председателствано от областния управител Албена Георгиева.
„Наблюдава се успокояване на епизоотичната обстановка по отношение  заболяването Африканска чума по свинете, както и намаляване на интензитета на разпространение на вирусната зараза на територията на страната“, каза областният управител в началото на заседанието. Д-р Адриян Данков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Видин запозна присъстващите с епизоотичната обстановка на територията на България, като отбеляза, че към момента в страната няма случай на АЧС по домашни свине. „На територията на област Видин се изпълняват действия по превенция и недопускане разпространение на заболяването“, отбеляза д-р Данков. Той информира, че всички 79 проби за вируса на АЧС, взети от отстреляни диви свине в областта са отрицателни, както и контролирано взиманите проби от свинекомплекса в гр. Дунавци.
 „Остава готовността на всички институции за своевременно организиране и координиране на всички действия, съобразно институционалните компетенции, с цел намаляване на риска от появата на нови случаи на АЧС“, каза в заключение областният управител на Видин Албена Георгиева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички