Понеделник,

Встъпиха в длъжност кметовете на Димово, Чупрене и Ново село

От: Стандарт -
Встъпиха в длъжност кметовете на Димово, Чупрене и Ново село
A
A
A

Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и Ново село встъпиха в длъжност днес, на проведените там тържествени заседания на общинските съвети.

В приветствието си към общинските съвети в Димово, Чупрене и Ново село областният управител пожела успешен нов мандат и подчерта: „Днес Вие полагате клетва да работите в името на благоденствието на гражданите от вашата община. Тази клетва е задължаваща, но още по-важно и задължаващо е това, че хората ви гласуваха своето доверие. Убедена съм, че ще загърбите всички партийни и лични пристрастия и различия, и ще имате една обща кауза - работа в името на по-доброто бъдеще на общината.

На тържествено заседание положиха клетва и подписаха клетвени декларации 13 общински съветници, избраният за кмет на община Димово - Светослав Славчев, както и кметове на кметства в общината: Боряна Георгиева - на с. Арчар и Юлиян Симеонов - на с. Гара Орешец. През мандат 2019-2023 г., Общински съвет - Димово ще е под председателството на Олег Миков.

Днес започна първия си мандат и кметът на община Чупрене -  Анжело Добричов. Заедно с него да спазват Конституцията и законите на страната се заклеха 11-те новоизбрани общински съветници и избраният за кмет на Горни Лом - Илиян Михайлов. По традиция първото заседание на Общинския съвет премина под ръководството на най-възрастния измежду общинските съветници – Даньо Антов. За председател бе избран Иван Велков.

В община Ново село положиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината   Георги Стоенелов, който започва своя пореден мандат, Гинко Петров - кмет на с. Винарово и Емилия Крумова - кмет на с. Неговановци. За председател на Общински съвет – Ново село бе избран Иво Вергилов.

Във всички 11 общини на територията на област Видин се проведоха първите тържествени заседания на новоизбраните общински съвети.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички