Враца домакин на Патриотични игри

Инициативата е част от „Програма за патриотично възпитание в област Враца“

Враца домакин на Патриотични игри | StandartNews.com

За поредна година Враца ще е домакин на патриотични игри за средношколци от десети и единадесети клас на училищата от града и региона. Те ще се проведат на 21 юни на игрището в парк "Дъбника" от 15 часа. Участие в тях ще вземат отбори от различни среднин училища като надпреварата ще бъде в пет кръга, съчетаващи спортните умения на младежите в атлетически дисциплини. Една от тях е щафетното бягане, което има дългогодишна история в града. Първият организиран отбор на "Ботев" е именно в тази дисциплина.

Останалите дисциплини са стрелба в цел и теглене на въже, издържани в хилядолетната българска традиция за точност, сила и издръжливост. Състезанието включва и теоретична част от познания върху българската история в две направления - тестова задача и отговор на исторически въпрос, обясняват организаторите.

Инициативата се провежда като част от „Програма за патриотично възпитание в област Враца“, която се осъществява под патронажа на народния представител в 44-то Народно събрание на Република България Красимир Богданов, който ще награди участниците в надпреварата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай