Видинските деца получиха скейт-площадка за деня на Дунав

Видинските деца получиха скейт-площадка за деня на Дунав | StandartNews.com

Видин. Скейт-площадка в крайдунавския парк получиха децата от Видин. Тя бе открита от заместник-кмета Добромир Дилов. Площадката е изградена от общината с подкрепата на Дунавски компетентен център.

Придобивката е част от програмата на общината във Видин за честване на деня на Дунав – 29 юни. Пак на великата река е посветен започналият в петък вечер фолклорен фестивал "Танци край Дунава". В него участват 120 танцьори от Видин, Кралево – Сърбия и Бистрица и Турну-Северин – Румъния. Танцьорите бяха приети от кмета на Видин Герго Гергов и всяка група се снима с него.

Това е деветото издание на фестивала, започнал преди 16 години. Целта му е създаване на контакти между групите за национален фолклор в съседните страни и принос за развитие на културния туризъм.

Проявите, посветени на Дунав, включват още театър на брега на Дунав, концерти на местни групи. В програмата е включено и парти на брега на реката при крепостта "Баба Вида" в нощта срещу 1 юли. Участниците в него ще посрещнат Джулай Морнинг на култовото за Видин място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай