Понеделник,

Великденски базар събира средства за Клиниката по неонатология в Стара Загора

От: Стандарт -
Великденски базар събира средства за Клиниката по неонатология в Стара Загора
A
A
A

По случай предстоящите Великденски празници Ротарианското семейство в Стара Загора: Rotary Club Stara Zagora, Rotary Satellite e-Club of Stara Zagora, Inner Wheel Club Stara Zagora, Rotaract Club Stara Zagora и Interact Club Stara Zagora, съвместно с Община Стара Загора организират цветен празник на открито. Той ще се проведе на 23 април от 10:00 до 14:00 часа в централната част на града – в парк  „Пети октомври“.

Празникът ще предостави възможности за куп разнообразни игри за деца, кътове за интересни забавления, творчески работилници, музикални, танцови и спортно-демонстрационни изпълнения на популярни в града певци, групи и формации. Изненади за тях ще има и лично от Великденския заек.

По време на събитието ще се проведе Великденски базар под надслов „Боядисай яйце, спаси детско сърце“. Всички събрани средства от продадените стоки и артикули, както и дарените пари в специално поставените кутии, ще бъдат инвестирани в закупуването на специализирана апаратура – пулсоксиметър и глюкомер за нуждите на Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“-Стара Загора.

Участие в базара могат да вземат деца и подрастващи, които да изработят сами или в група великденски сувенир. Те могат да бъдат тематична украса, пъстра декорация или весела картичка. Срокът за представяне на изработените сувенири е до 15 април в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – детски отдел. Необходимо е творбите да бъдат придружени с трите имена, възраст, клас, училище и град на изработилите ги. Всички участници ще получат благодарствена грамота.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички