Вдигат католически храм и в Стара Загора

До две години и в Града на липите ще има католически храм, посветен на Дева Мария

Вдигат католически храм и в Стара Загора | StandartNews.com

   До две години и в Града на липите ще има католически храм. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора католическият свещеник Мартин Илек ден след знаменталното посщение на папа Франциск у нас. В момента старозагорските католици се молят в малък параклис в сградата на бившия общински партиен дом, част от която е била собственост на Римо-католическата църква и бе реституирана след демократичните промени.
   Строителството на новия католическия храм, посветен на Дева Мария, продължавало с ускорени темпове и се очаквало да бъде завършен до 2 години. В момента строителите монтирали ВиК и ел. инсталациите и започвали вътрешните мазилки.  Строително-монтажните работи на сградата се оценявали на 2 млн. евро. 
 Средствата за построяването на новия католически храма идвали основно от частни фондации и дарители, но за в бъдеще католическото братсво в Стара Загора щяло се опита да получи и държавна субсидия. Отец Мартин съобщи още, че се предвиждало към църквата да функционира и частно училище, което щяло бъде отворено за всички желаещи ученици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай