Варна прелива от боклук! Хвърчат обвинения в саботаж

Препълнените контейнери предизвикаха недоволство сред варненци

Варна прелива от боклук! Хвърчат обвинения в саботаж | StandartNews.com

Източник: БНТ

Някои райони на Варна изживяват тежка криза със сметосъбирането. От няколко дни контейнерите преливат в районите "Приморски" и "Одесос". Около съдовете за смет се носи неприятна миризма. Боклукът не се извозва и освен неприятната миризма се разнася от вятъра и бездомните животни, предаде БНТ.

Препълнените контейнери предизвикаха недоволство сред варненци. Според заместник-кмета на Варна Диян Иванов кризата с боклука е саботаж.

"Сметосъбиращата фирма има сключен договор от предходното управление, който ние наследихме. Много тежка ситуация. Това е фирмата, която предходното управление е избрало и е сключен един договор, който не позволява индексация на цените. В него е записано с големи букви, че цените не подлежат на промяна", коментира Иванов.

Кметът на Варна Благомир Коцев заяви, че лично ще се заеме с проблема с боклука и уточни, че сметопочистващата фирма има недостиг на персонал и финансови проблеми, като преди дни е изискала от общината авансово плащане.

"Санкции се предвиждат и ние ще работим и по тази линия, но не може само със санкции. Ние все пак трябва да видим дългосрочно как може да се подобри услугата и фирмата да работи мотивирано", каза още Коцев.

Договорът със сметопочистващата фирма изтича през 2026 година. От пресслужбата на ГЕРБ-Варна заявиха, че ще преценят кога и как да отговорят на обвиненията за саботаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай